Поздравявам всички сънародници с най-светлия български празник – Денят на

...
Поздравявам всички сънародници с най-светлия български празник – Денят на
Коментари Харесай

Радев: Днес честваме най-голямото духовно достижение на нашия народ - създаването на собствена писменост

Поздравявам всички сънародници с най-светлия български празник – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Днес честваме най-голямото духовно постижение на нашия народ - основаването на лична книжовност. Трябва да помним, че преди повече от 1100 години точно България бе страната, която избави делото им. Това сподели президентът Румен Радев по случай 24-ти май, откакто сервира цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий в София.

Нека през днешния ден да отдадем респект на всички създатели, книжовници, хора на словото, които през вековете са основали българската страна на духа, от която и през днешния ден и в бъдеще ще продължаваме да черпим сили за нашето духовно възобновление, посочи президентът.

Нека на 24 май поздравим всички наши почтени учители, хора на знанието, които не престават да укрепват българския дух и да разпръсват тъмата на подмяната. Държавата на духа в никакъв случай не е загивала в България и от нас зависи да я предадем на идващите генерации “, добави президентът.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/500673234413741
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР