Поздравявам Владимир Москов, кандидат за осми мандат кмет. Благодаря на

...
Поздравявам Владимир Москов, кандидат за осми мандат кмет. Благодаря на
Коментари Харесай

Нинова в Гоце Делчев: Идва тежка зима. Нашите кметове са социалния стълб за хората

" Поздравявам Владимир Москов, претендент за осми мандат кмет. Благодаря на Валери Сарандев и целия екип за годините, отдадени на хората в община Гоце Делчев. Те потвърдиха, че когато общината се ръководи от виновни и грижовни хора, жителите и се радват на добра инфраструктура, на хубав и чист град, на положителни обществени услуги и на мира. Вярвам в тяхната победа, с цел да надградят постигнатото дотук ", съобщи Нинова.
" Кампанията се организира в доста динамична конюнктура. Досега не сме имали локални избори в такова време – 2 войни покрай България с всички последствия от тях.  Местната власт, а посредством нея и хората в общините ще понесат една от най-големите тежести в идващите месеци, а може би и години. Несъмнено локалната власт е най-важна. Но локална власт без национална политика се прави доста мъчно “, добави водачът на социалистите.
„ Националната политика сега наподобява доста сбъркана от това, което се случи в последните 4-5 месеца.  Управляват ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Откъде идва огромният проблем съгласно нас – от пропиляната сила от митингите през 2020-та година. Нашият главен конкурент си остава модела, който построиха ГЕРБ и Борисов в последните 12-13 години на тяхното ръководство. Моделът на национално ниво, който се трансферира надолу в общините и завладя локалната власт. Има  цели феодализирани общини, където ще те уволнят от работа, в случай че не си във правата религия с властта, ще ти спрат дървата, а на възрастните топлия обяд от социалнта кухня “, добави още тя и бе безапелационна, че задачата на Българска социалистическа партия е смяна в досегашния модел на ръководство.
Председателят на социалистите изрази страдание, че смяната не е била реализирана през 2020-та. По думите й тогава е пропиляна силата на хилядите хора били по площадите. „ Пропиля се, тъй като Политическа партия и Демократична България вместо смяна на модела ГЕРБ – се прегърнаха с модела ГЕРБ, изпраха го и още веднъж го върнаха на власт. Легитимираха го. Защото сега ГЕРБ са ръководещи, не са съпротива на каквито се вършат. Видяхте ги през вчерашния ден – без техния пръст на копчето на вота на съмнение няма по какъв начин да стане.  Целта ни на локалните избори е да продължим борбата си за смяна на този модел, тъй като каквото и да ни приказват, както и да ни хулят – обстоятелствата са си обстоятелства. Българска социалистическа партия останахме единствената опция през годините на този модел и това ръководство. Има ли друга партия, която отхвърли да влиза в сглобка за пари, власт и постове? Отказахме да влезем в прегръдката на ГЕРБ. Вижте какво се случи с всички, които го направиха – те са политически трупове. Мога да изброявам редица партии и водачи, които направиха компромиса с тази прегръдка и завършиха съдбовно “, заключи Нинова.
Тя  се обърна към социалистите с думите: „ Знам, че ви е мъчно. И на нас не ни е елементарно, тъй като те хвърлиха доста против нас – и пари, и медии, въздействие, неистини, агитация. Но ви благодаря, че издържахме и имам вяра, че на тези избори ще се покаже, че хората схванаха коя е партията и кои са претендентите, които са в политиката не поради себе си и личното си благоденствие, а за ползите на хората. Това би трябвало да покажем на тези избори.Те се  събраха,за да се изперат, да си разделят парите от Плана за възобновяване и резистентност, да си създадат правосъдната промяна, която просто закри делата на Борисов и Кирил Петков. Това беше правосъдната промяна. “
„ Но смяната може да стане изпод на 29-ти, тъй като тази сглобка разтърсена посредством локалните избори – ще се почувства и в националната политика. А тя изрично би трябвало да се промени. Тези хора започнаха малко по малко да предават България. Франция открива 14 нови нуклеарни централи, а тези продават за жълти стотинки двата нуклеарни реактора за Белене на Украйна – при подготвена площадка и задаващи се рецесии с тока и силата. Германия открива отначало въглищните си централи, тъй като вижда, че идва зима и не могат да се оправят. Тези закриват въглищните централи и ни обричат на импорт на ток, който не се знае и на каква цена ще е, а 22 хиляди души ще си загубят  работата “, заключи Нинова за настоящата политическа конюнктура и проблемите в енергетиката.
Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че в Европа даже и Полша, която е измежду най-големите поддръжници на Украйна е споделила не на украинския импорт на земеделска продукция, тъй като това убива родното им произвеждане. „ Нашите подвигнаха възбраната и пуснаха всичко в България. Ще видите до каква степен ще стигне и селското стопанство.  Идва и огромният въпрос – последствията от войната в Израел. Ще има галактически скок на цената на петрола – за 2 дни се повишиха с 5%. А какво ще стане, в случай че тази война продължи месеци или години? Какво ще стане с цените на стоките, които използва всеки български жител – ще нарастнат “, сподели още ръководителят на социалистическата партия.
„ Дали ще можем да докараме нефт от оня район, откъдето са арабските страни производителки, в случай че спрат минаването през проливите или да се чака с месеци на Босфора? Затова би трябвало да се мисли, би трябвало да се мисли стратегически и държавнически, само че единствената им цел е да се приперат. Да угодят на външните сили, с цел да им опростят на Бойко Борисов греховете 12 години. Цялата страна сме им заложници. Затова желаеме смяната и я виждаме през локалните избори. Имаме потребност от вашата поддръжка “, разяснява Нинова за идните усложнения и вноса на нефт.
Тя направи прогноза за идваща тежка зима и съобщи, че е съществена отговорност на политиците да подсигуряват успокоение на хората поради покачващите се цени заради новата война. „ Това ще бъде доста тежко отражение върху бюджета на България. Защо мислите, че отложиха гледането на бюджета в Народното събрание, което трябваше да е в този момент и излязоха във почивка? Защото хората щяха да схванат, че липсват 800 милиона – недошлите пари от Плана за възобновяване и резистентност. Защото народът щеше да разбере, че ще запълват тази дупка с повишение на налозите ни и го крият. Защото щяхме да разберем, че ще стягат коланите със обществени заледяване. А въпроса за бюджета през тази зима е най-важния “, добави Нинова.
„ Ние в това отношение сме се потвърдили пред народа си. Само за 7 месеца в това ръководство, бяха първите месеци на войната в Украйна. Ние бяхме в това държавно управление и аз знам от персонално качество какво изпитание ни костваше в тези сложни месеци да извоюваме от Политическа партия и Демократична България – безвъзмездни детски градини и ясли, увеличение на майчинството, опрощаване на налозите за млади фамилии, в случай че имат деца и ги отглеждат сами, увеличение на пенсиите, на минималната заплата, 200 лв. за ваучери за храна и още доста. Знам какво е да си в държавно управление в международна рецесия и да отстояваш обществена политика, когато целият свят стяга коланите “, заключи тя за постигнатото по време на предходното постоянно държавно управление, в което Българска социалистическа партия са взели участие.
„ Ние като партия и нашите кметове и претенденти се движим в една посока на политиката. Ние имаме цел, линия и стратегия. Една от тези цели е обществената община. Ние в Народното събрание би трябвало да се преборим част от събраните налози да остават в общините, а не да отиват в централния бюджет и там някой субективно да ги разпределя. За да облекчим обществено хора през зимата – би трябвало да продължим обществените си политики в общините “, посочи тя.
В умозаключение Корнелия Нинова прикани смяната в България да пристигна на 29-ти посредством локалните избори. „ Да се подготвим, да бъдем на висотата на Българска социалистическа партия, да си оказваме помощ и да се поддържаме. Да търсим опора в хората и да работим за тяхното положително.  Хората би трябвало да прогледнат. Това ръководство и този модел в локалната власт на ГЕРБ и тази сглобка има опция – не е правилно, че това е единственото допустимо. Ние претендираме да сме тази опция, тъй като години наред се доказвахме като такава. Нека да го създадем и на 29-ти. Призовавам да бъдем номер 1 и на 29-ти и да се поздравим с победа за по-доброто на нашите общини “, приключи ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР