Поздравления за реализираните реформи от българското правителство през изминалите осем

...
Поздравления за реализираните реформи от българското правителство през изминалите осем
Коментари Харесай

Цяла Европа виждала успехите ни

Поздравления за осъществените промени от българското държавно управление през миналите осем месеца и безапелационна поддръжка за външнополитическите цели на България – Шенген, еврозона и Организацията за икономическо сътрудничество и раз бяха изразени от президента на Франция Еманюел Макрон по време на срещата с премиера акад. Николай Денков в Париж.

„ В цяла Европа се виждат тези триумфи. Президентът Макрон особено акцентира, че доста се надява това да продължи и през идващия интервал “, съобщи българският министър-председател пред публицисти след диалога в Елисейския замък. Вашите триумфи са триумфи на Европа и по тази причина ще Ви подкрепим във всичко, което очертавате като Ваши цели –  са думите, с които президентът Макрон е засвидетелствал своята поддръжка пред акад. Денков. На срещата им, траяла повече от плануваното, бяха разисквани въпроси, които са значими както за двустранните връзки, по този начин и за Европа като цяло.

От дискутираните тематики министър председателят акад. Денков открои европейската сигурност и построяването на ясна отбранителна тактика по какъв начин Европа да се отбрани от възможна офанзива от страна на Русия. „ Това е значима тематика, която в Европа към този момент се разисква доста съществено “, означи министър-председателят. От тази позиция за Франция е значимо да има благонадежден съдружник на югоизточния фланг на НАТО и е подготвена да работи дружно с България за създаване на общ потенциал в нашата отбранителна промишленост.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР