"Поздравления на Андрия Зафираку, че спечели титлата най-добър учител в

...
"Поздравления на Андрия Зафираку, че спечели титлата най-добър учител в
Коментари Харесай

1 млн. долара награда за най-добрия учител в света

"Поздравления на Андрия Зафираку, че завоюва купата най-хубав преподавател в света - най-хубавата специалност в света ", написа в Туитър емирът на Дубай Мохамад бин Рашед Ал Мактум, откакто връчи премията на лауреатката.

На церемонията в Дубай участва международният първенец във Формула 1, британецът Луис Хамилтън, който донесе наградата със състезателен болид, ескортиран от дубайската полиция.

Зафираку бе една от 10-те финалистки всред 30 000 претенденти от целия свят, които участваха в интернационалния конкурс за най-хубав преподавател в света. Тя преподава в общинското учебно заведение на Алпертън - многоетнически безпаричен регион в северен Лондон, показаха уредниците.

Научила е съществени думи и изречения от 35-те езика, говорени в нейното учебно заведение - в това число хинди, тамилски и гуджарати - и може да поддържа връзка с учениците си и техните родители, мнозина от които са бежанци.

Освен това Зафираку е въвела промяна на образователната стратегия, с цел да я направи по-близка до всекидневието на своите възпитаници. Конкурсът за най-хубав преподавател се провежда за четвърти път от фондацията Варки (Varkey), работеща в Дубай.

Наградата е финансирана на траншове, с изискването, че лауреатът ще остане преподавател минимум пет години. Фондацията е учредена от индийското семейство Варки, които са се заселили през 50-те години на предишния век в Обединените арабски емирства, по това време английски протекторат.

Фамилията е натрупала положение, като е построила мрежа от частни учебни заведения, предопределени в началото за децата на заселници от западни страни или от Индийския субконтинент, настанили се в страните от Персийския залив по времето на петролния взрив, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР