Позабравената Екатерина Захариева реши да напомни за себе си с

...
Позабравената Екатерина Захариева реши да напомни за себе си с
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Случаят с Владислав Горанов е медиен, защото става въпрос за бивш министър

Позабравената Екатерина Захариева реши да подсети за себе си с коментар за случилото се с Владислав Горанов през днешния ден и рецензии към Кирил Петков и Румен Радев.

Изненада ме това, че за проектите, освен във връзка с районен съд Македония, се схваща от задграничната преса, а не от България. Пожелавам на премиера Петков триумф, само че 6 месеца са нереалистичен период за разрешаването на разногласията със Скопие.

Така в предаването „ Офанзива ” по NOVA NEWS депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева, която разяснява изявлението на премиера Кирил Петков пред вестник „ Файненшъл таймс ”. „ После той се поправя, осъзнавайки че това е нереалистичен период, и сподели, че е имал поради, че за 6 месеца ще се образуват комисии, които по-късно назова работни групи. Знаете, че това е нещо, по което работихме още по времето, когато бях външен министър ”, подчерта тя и добави, че за 6 месеца е реалистично стига да има предпочитание от страна на Скопие, да се реализира Пътна карта, по която е работело и предходното държавно управление и която е на финалната права.

По отношение на настояването на президента Румен Радев в конституцията на районен съд Македония българите да бъдат вписани като „ държавотвортен народ ” тя съобщи, че „ това няма да реши казуса ”. „ Ако беше толкоз просто с едно регистриране на българите като част от държавотворните нации в районен съд Македония нямаше толкоз години да имаме разногласия и проблеми, Но организациите там желаят това. Нека да стартират договаряния. Но това не взема решение казуса ”.

По думите й това е въпрос, който се дебатира от години в България сред специалистите, които не са на едно мнение. „ Говорила съм с хора, наблюдаващи този развой, които не са единомислещи. Ние обаче постигнахме нещо доста по-важно в Договора – ангажимент, който те не извършват – да престанат техните скрити или очевидни искания, да се признае македонско малцинство в България. Много по-важно е да престане дискриминирането по отношение на хората с българско съзнание там ”, акцентира някогашният външен министър.

По отношение на вложенията във военната сфера Захариева съобщи, че се съмнява третият мост на Дунав да бъде с двойно предопределение. „ Един от проблемите в НАТО и целия Европейски Съюз е, че в случай че би трябвало да се реагира, има дефицит на инфраструктура, по която да се придвижва военна техника. Този мост е нужен ”, безапелационна е тя.

„ Случаят с Владислав Горанов е толкоз медиен, тъй като става въпрос за някогашен финансов министър. Разбрах за това, което става, от медиите. Той е дал ясно пояснение за колата. Със сигурност следва изясняване на проблема. Убедена съм, че няма да се открие нищо неправилно ”, разяснява тя опита на някогашния финансов министър да премине границата с търсен автомобил, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР