Появяват се допълнителни доказателства, че Китай е скрил истината за

...
Появяват се допълнителни доказателства, че Китай е скрил истината за
Коментари Харесай

Нови мистерии с нулевия пациент на пандемията от коронавирус

Появяват се спомагателни доказателства, че Китай е скрил истината за ковид от света. Проучване, представено от Daily Mail, сочи, че Covid-19 циркулира в Италия още през септември 2019 година Първият документиран случай в Италия на вътрешно предаване на Covid-19 е от 21 февруари 2020 година, само че ново изследване допуска, че вирусът се популяризира на локално равнище още през септември 2019 година Ако това бъде доказано, този факт ще взриви теорията за пандемията на Китай, където сякаш първият регистриран случай е от 8 декември 2019-а.
Коронавирусът стартира да циркулира в Италия още през септември предходната година, настояват откриватели в изобретение, което може да раздра хронологията на Китай за пандемията. Учени от Милано настояват, че са разкрили антитела, породени от ковид, в кръвни проби, взети от пациенти с рак през септември 2019 година, пет месеца преди да бъде документиран първият случай на вътрешно разпространяване в страната. 
Ако бъде доказано, това би означавало, че заболяването се е популяризирала от Китай в Европа месеци по-рано, в сравнение с се смяташе и ще повдигне съществени въпроси дали Пекин е знаел за вируса доста преди да рапортува на света. Китай неведнъж търпи рецензии, че прикрива ранните случаи на заразяване с вируса, позволявайки му да се популяризира в интернационален проект и да се разрасне в пандемия, която порази над 54 милиона души и умъртви минимум 1,3 милиона. 
Китай за първи път заяви, че „ пневмония с незнайна причина “ се популяризира на 31 декември 2019 година, конкретизирано бе, че инфекцията е съсредоточена към пазара за морски блага в Ухан. Тогава китайски медици оповестиха, че са предупреждавали за нов тип респираторна зараза в продължение на седмици преди този момент, което е предиздвикало Пекин да промени периодите - формалното изказване е, че първата зараза в действителност се е случила на 8 декември. Проучване, направено от китайски откриватели, само че непризнато за правдиво от държавното управление, показва датата 1 декември, до момента в който изтекли в общественото пространство документи  сочат, че първите случаи в действителност са били открити на 17 ноември. Но нито един от тези случаи не е доказан като „ пациент нула “ - първият човек, инфектиран от вируса.
Италианското изследване не е първото, което допуска, че коронавирусът е стигнал до Европа доста по-рано, в сравнение с се смяташе до момента. Изследователи от университета в Милано преглеждат „ стотици “ случаи на „ пневмония “ и „ грип “ в района, датиращи от октомври 2019 година, които фактически са могли да бъдат породени от ковид. Текат и изследвания на проби от отпадъчни води от Милано и Торино, които са разкрили следи от вируса на 18 декември. Междувременно друго изследване върху проби от отпадъчни води от Барселона открива следи от заболяването през януари 2020 година, повече от месец преди първия формален случай в града. 
В Бразилия пробите от отпадъчни води, събрани в град Флорианополис през ноември 2019 година, също съдържат следи от вируса, написа Daily Mail.
„ Когато това е единствено един резултат, постоянно желаете повече данни, повече проучвания, повече проби, с цел да го потвърдите и да изключите лабораторна неточност или методологичен проблем “, съобщи Джоан Рамон Вилалби от Испанското общество за публично здраве и санитарна администрация. Китай се съгласи да взе участие в взаимно изследване със СЗО, изследващо произхода на вируса, в това число дали той е почнал да се популяризира по-рано, в сравнение с се смяташе до момента. 
Целта на плана, разгласен по-рано този месец, е да се опита да разпознава при кое животно се е инкубирала заболяването, преди да се популяризира върху хората, по кое време и къде се е популяризирала за първи път и по какъв начин се е случило това.
Последното проучване, оповестено от научното списание Tumori Journal на Националния институт по рака (INT), преглежда кръвни проби, дадени от 959 души, изследвани за рак в Милано - градът в епицентъра на първата вълна в Италия. Изследователите откриха, че кръвта от 111 души съдържа антитела, характерни за новия ковид - SARS-CoV-2. От тях 14% са имали антитела в кръвта си в проби, взети през септември 2019 година, настояват откривателите. След това антитела се появили и при други 30% от пациентите през февруари, когато в Италия беше открита първата вълна от домашни инфекции.
„ Това изследване демонстрира ненадейно обстойно ранно разпространяване на SARS-CoV-2 измежду безсимптомни човеци в Италия няколко месеца преди идентифицирането на първия пациент “, пишат създателите. 
„ Намирането на антитела против SARS-CoV-2 при асимптоматични хора преди експлоадирането на COVID-19 в Италия може да прекрои историята на пандемията. “ 
Допълнителен характерен тест за антитела против SARS-CoV-2 беше осъществен от университета в Сиена за същото проучване, озаглавено „ Неочаквано разкриване на антитела против SARS-CoV-2 в предпандемичния интервал в Италия “. Резултатите сочат, че четири случая от първата седмица на октомври също са позитивни за антитела, обезвреждащи вируса, което значи, че са се заразили през септември, разкри Джовани Аполоне, съавтор на проучването. Според него „ хората без признаци освен са били позитивни след серологичните проби, само че са имали и антитела, способни да убият вируса. Това значи, че новият ковид може да циркулира измежду популацията дълго и с ниска степен на леталност не тъй като изчезва, а единствено с цел да се повиши още веднъж. "
Но професор Франсоа Балу от Университетския лицей в Лондон е песимистичен: „ Освен в случай че не може да бъде доказано с надалеч по-добри доказателства, аз имам вяра, че изказванието за COVID-19, циркулиращ в Италия през август, може безвредно да бъде пренебрегнато. "
Д-р Андрю Престън, специалист по инфекциозни заболявания от Университета в Бат, също разкритикува методологията на проучването и съобщи, че то не дава безапелационни доказателства, че заболяването циркулира в Италия от септември. Той напомни, че у хората има циркулиращи антитела против други коронавируси. 
Daily Mail изброява просторно случаите на заболели от ковид, които се смятат за пациенти №1  в съответната страна. Общата наклонност е още веднъж следната: импровизирано лекари приказват за пациенти, лекувани от необичайно респираторно заболяване доста преди съответната страна да е оповестила за " първия " си случай на инфектиран. 
Докато Пекин твърди, че първата зараза се е случила на 8 декември, откривателите са наблюдавали вируса най-малко до 1 декември и спорадични доказателства сочат, че той се е популяризирал през ноември, написа Daily Mail. Липсата на информация за първия пациент значи, че учените към момента не са наясно по какъв начин заболяването е направила скок от животни към хора.
Продължават безкрайните разногласия сред Съединени американски щати и Китай дали американските военни, които са били на боен шампионат по лека атлетика в Ухан през октомври 2019-а, са донесли болестта от родината си или са хванали ковид в Китай и са го пренесли до Съединени американски щати. Изданието напомня, че „ първият пациент “ на Америка беше човек, който е пътувал от Китай до щата Вашингтон на 15 януари. Китайците също се пробваха да прокарат теорията, че вирусът произлиза от Италия, страната с най-вече смъртни случаи, изкривявайки откъс от италиански доктор, който допуска, че първите случаи в страната са могли да се случат доста по-рано, в сравнение с се счита.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР