Появиха се първи снимки на яхтата Solaris на милиардера Роман

...
Появиха се първи снимки на яхтата Solaris на милиардера Роман
Коментари Харесай

Първи снимки на яхтата на Абрамович, най-скъпата в света - slava.bg

Появиха се първи фотоси на яхтата Solaris на милиардера Роман Абрамович, оповестява Forbes. Според източници, близки до изданието, гигантската лодка коства близо 450 милиона евро и се строи в немската корабостроителница Lloyd Werft. Special.bg разкрива още известни детайлности.

През 2010 година същата компания сътвори за притежателя на „ Челси “ 115-метровата експедиционна яхта Luna. Тя обаче бързо омръзна на милиардера и той я продаде на частния вложител Фархад Ахмедов. Към момента Роман Абрамович е горделив притежател и на яхтата Eclipse с дължина 162.5 метра.

Няколко думи за Eclipse

Eclipse разполага с две хеликоптерни площадки, три стартови лодки и мини-подводница, която може да се потопи на дълбочина 50 метра.

Тя има четири дизелови мотора и развива оптималната скорост от 22 възела, което е с еквивалент 40 километра в час. Според непотвърдена информация на кораба има специфична отбрана против фотоапаратите на папараците. Става дума за лазер, който засича електронните и светлинните датчици в цифровите камери, и по-късно осветява фотографията по този начин, че на нея да не може да се види нищо.

Какво знаем за Solaris

За яхтата Solaris е известно, че следва да бъде пусната на вода – евентуално през първата седмица на март, защото по нея още не всичко е приключено. Но от Абрамович и неговите посетители ще може да се употребява едвам през септември.

Solaris е експедиционна моторна яхта. Тя има осем палуби, асансьор, фитнес зала, хеликоптерна площадка, джакузи, плувен басейн. Яхтата е с 48 каюти, в които
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР