Появата на коронавируса и увереността, че пушенето увеличава риска от

...
Появата на коронавируса и увереността, че пушенето увеличава риска от
Коментари Харесай

Коронавирусът провокира желанието на пушачите да спрат цигарите

Появата на ковид и увереността, че пушенето усилва риска от заразяване са предиздвикали пушачите да се замислят за отвод от нездравословния си табиет. Това сочи интернационално проучване на организация " Нилсън " по поръчка на Фондация за свят без тютюнев пушек, извършено измежду 6801 пушачи или консуматори на никотинови произведения в 5 страни - Италия, Съединени американски щати, Англия, Индия и Южна Африка, цитrрано от организация Блумбърг.

Според изследването, 83% от американските пушачи желаят да спрат цигарите поради случай в фамилията с Covid-19. По-нисък е процентът на американците, които желаят да откажат цигарите без да са имали заразяване с ковид – близо половината (43 %), а единствено една трета от всички пушачи са създали опит да спрат в действителност по време на изолацията.

Процентът на пушачите, които обмислят прекъсването на нездравословния табиет е непосредствен в Италия и Англия – 44 и 42 на 100. Близо една трета от пушачите там споделят, че са пробвали да откажат цигарите поради вируса - 29% и 22%.

В същото време наложената карантина и растежът на безработицата усилват тревогата и карат пушачите да пушат повече. Сериозен е растежът на пушенето у дома в Италия (от 61% на 71%) и Индия (от 51% на 61%). Това на собствен ред, дружно с терзанията за здравето, предизвика търсенето на по-добри други възможности на цигарите за понижаване на напрежението, изключително измежду американците.

Половината от запитаните пушачи споделят, че обмислят прекъсване на цигарите, само че единствено дребна част от тях са създали опит за това. Всеки пети пък е споделил, че обмисля да премине към електронни цигари, защото има вяра, че рискът при тях е по-малък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР