Поводът са думите на шефа на „Роскосмос” Дмитрий Рогозин в

...
Поводът са думите на шефа на „Роскосмос” Дмитрий Рогозин в
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Ракетите ”Сармат” западният свят нарича ”Сатана 2”

Поводът са думите на шефа на „ Роскосмос” Дмитрий Рогозин в " Twitter ", откакто самолетът на външния министър на Русия Сергей Лавров не получи позволение да прелети над България и още няколко страни.

В обществената мрежа Рогозин написа: „ Ето какво е положителното на „ Сармат”: няма да изиска позволение да прелети над страхливите българи, отмъстителните румънци и черногорците, които са предали общата ни история. Както и от шведите”.

Според ген. Гяуrов " това изказване не цели толкоз да уплаши целокупния българин, колкото е за вътрешна приложимост - да почеше егото на елементарния руснак и повторно да изрази неодобрение против по този начин наречените русофили в България ".

По думите на ген. Гяуров обаче тази ракета е " недонаправена, не е предходна класическия етап на изпитване и с нея съгласно западните разузнавания има задоволително на брой произшествия във етапа на тестванията ".

Щетите ще бъдат невъобразими, в случай че експлоадира на съветска територия, сподели още генералът. " Ракетата може да бъде съизмерена с една 16-18-етажна постройка. Тя съдържа боезаряд с голям тротилов еквивалент ", добави Гяуров.

„ Колкото и да витае някакъв налуден вирус в Кремъл, към момента здравият разсъдък не е липсващ изцяло и това няма да се случи”, изрази вяра той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР