Повод за гордост! България направи най-доброто си представяне на Международната

...
Повод за гордост! България направи най-доброто си представяне на Международната
Коментари Харесай

България се гордее с Атанас, Александър, Михаил, Денис! СНИМКИ

Повод за горделивост! България направи най-хубавото си показване на Международната олимпиада по география. Тази година олимпиадата се организира присъствено - в Бандунг, Индонезия от 7 до 13 август.

Днес младите момчета, които взеха присъединяване в олимпиадата в Бандунг, кацнаха на родна земя и бяха посрещнати с овации. На летището в София ги чакаха техните родители и близки другари, видя GlasNews.bg.

Българският народен тим е в състав: Михаил Паскалев (МГ " Д-р Петър Берон ", Варна), Атанас Иванов (НПМГ), Денис Урумов (91. НЕГ, София) и Александър Илиев (СМГ). Техни ръководители са доцент доктор Димитър Желев (преподавател в Геолого-географски факултет на СУ " Св. Климент Охридски ", преподавател по география в Izzi Science for Kids и съосновател на Географ БГ) и Даниел Христов (учител по география в НПМГ).

Денис и Михаил сграбчиха златни медали, а Атанас и Александър - сребърни.



За Александър това бе първото му присъединяване на Международната олимпиада по география. Другите възпитаници са към този момент медалисти от предни издания – Михаил печели сребро предходната година, Атанас е бронзов медалист от 2021 година, Денис пък също завоюва сребро през 2022 година

Сашка Сугарева - майка на Атанас Иванов, показа пред наш кореспондент, че е горда от представянето на младежите. Развълнуваната майка не пропусна да насочи благодарности към отдадените учители и хората, които са се присъединили в подготовката и са подкрепили олимпийците ни. Тя посочи, че през 2022 година нейният наследник и Даниел Димитров - възпитаник в МГ " Д-р Петър Берон " във Варна, са взели участие като тим на Международна OLGENAS олимпиада по география, която се е провела онлайн в Джокякарта, Индонезия. Тогава младежите са завоювали златен орден.

На 19-ото издание на Международната олимпиада по география (iGeo) родните гимназисти премериха познания с над 200 участници от над 40 страни. В рамките на олимпиадата младежите минаха през тест, работа на терен и мултимедиен изпит. 



" Огромна е насладата ни сега, а зад този триумф се крие дълъг и сложен път на отдаденост, усърдие и самоотверженост. Принос за този триумф наред с надарените ни деца имат доста хора и институции ", споделя главният началник доцент доктор Димитър Желев.

Атанас, Александър, Михаил, Денис - България се гордее с Вас! Поздравления за труда, напъните и вдъхновението! Екипът на GlasNews.bg Ви пожелава още доста триумфи, безчет усмивки и сбъднати фантазии!

През последните години присъединяване на България на Международната олимпиада по география става все по сполучливо. За последните три издания родните национали са спечелили 11 оценки – 3 златен, 5 сребърни и 3 бронзови медала.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР