Повод за думите му е експулсирането на 70 руски дипломатически

...
Повод за думите му е експулсирането на 70 руски дипломатически
Коментари Харесай

Даниел Лорер за руските резиденти: Въпросът е не ”Защо сега”, а ”Защо не са изгонени досега?”

Повод за думите му е експулсирането на 70 съветски дипломатически чиновници. И добави, че досега никой не е имал смелостта да отбрани българския народен интерес.

" Ако желаеме цялостна взаимност би трябвало да изгоним още хора, тъй като ние имаме единствено 15 в Москва ", акцентира Лорер.

" Самото естество на тяхната задача тук е потресаващо, а през годините това е било толерирано ", продължи той.

" Не ме интересуват ползите на другите посолства. Мен ме интересува българският интерес - да няма интервенция на Русия, в подобен мащаб, в политиката и стопанската система на страната ", продължи Министърът на нововъведенията и растежа в оставка.

" Няма връщане обратно и това е явен сигнал ", безапелационен беше той.

" В рамките на шест месеца кабинетът " Петков " съумя да изясни на Европа какво желаеме по отношение на РСМ ", съобщи той във връзка с проблема с югозападната ни съседка.

" Никой няма да свърши напълно нашата работа. Юридически Европа ще е там, само че идващите български администрации - би трябвало да наблюдават за нашия интерес, в случай че се наложи - отново да сложим несъгласие ", съобщи той във връзка на изказванията в РСМ, че преговорната рамка е отпаднала от договарянията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР