Повишение на цената на тока от лятото може и да

...
Повишение на цената на тока от лятото може и да
Коментари Харесай

КЕВР: Поскъпване на тока ще има, но не и драстично


Повишение на цената на тока от лятото може и да има, само че никога няма да бъде фрапантно. Това стана ясно на ексклузивен брифинг на Комисията за енергийно и водно контролиране. От там бяха безапелационни, че няма да позволен внезапно повишаване на електрическата енергия от 1 юли.

Трите електроразпределителни сдружения у нас – ЧЕЗ, ЕВН и " Електроразпределение Север” (новото име на " Енерго-Про " - бел.ред.), оповестиха по-рано през днешния ден, че ще желаят нови цени на тока. Официално обаче към момента не са внесли предложенията си. Според разпоредбите това би трябвало да стане до 31 март. От известията им обаче излиза наяве, че по-скоро заявките им ще са в посока повишение на цените.

" Едновременно с това, че заради продажбата на ЧЕЗ цената внезапно ще се повиши… това са спекулации. Ако някой желае да осъществя политически планове посредством цената на ЧЕЗ, няма по какъв начин да се случи това. Нито заемите, нито лихвите са ценообразуващи”, безапелационен бе ръководителят на КЕВР Иван Иванов, представен от бТВ.

Той посочи, че за момента не може да каже какво ще е нарастването на цената на тока. Но това ще бъде допустимо след 31 март, когато постъпят заявките на ЕРП-тата. " Всяка година сдруженията желаят огромно нарастване, само че ние не се съгласяваме ", добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР