Повишена степен на опасност от терористични актове трябва да се

...
Повишена степен на опасност от терористични актове трябва да се
Коментари Харесай

Заради войната в Израел: Въвежда се повишена опасност от терористични актове на летища, гари и синагоги

Повишена степен на заплаха от терористични актове би трябвало да се вкара на летища, гари, синагоги, места, в които се намират израелски туристи и други обекти, свързани с страната Израел или еврейското изповедание. Това е заяви министър председателят Николай Денков след съвещание на Националния контратерористичен център. То беше свикано по неотложност поради нападението на палестинската формация " Хамас " в редица израелски градове.

За всички останали институции и организации равнището остава допустимо най-ниското - зелено.

В събота палестинската ислямистка формация " Хамас " извърши най-голямата си офанзива против Израел от години насам, като при нея са убити минимум 600 души. Взети са най-малко 100 заложници в изненадващото си нахлуване, съчетаващо нахлуване в Израел на въоръжени бойци и ракетни удари от Газа.

" Няма нараснал риск от терористични закани и равнището остава най-ниско трето, което значи, че би трябвало да се внимава, добави министър председателят.

Премиерът добави, че въпреки всичко институциите би трябвало да са нащрек, защото " обстановката се трансформира доста бързо ".

" Обсъждахме с сътрудниците от службите, че има сериозна заплаха от развиване на спора и неговото ескалиране, защото има такива индикации, което може да докара в средносрочен проект до повишение на бежанските потоци, до опасности, свързани с доставката на първични материали, а оттова - и цените на тези първични материали. Така че има по-общи опасности на световно равнище, само че за тях ще приказваме, в случай че се наложи, през идващите дни ", разясни Денков.

Междувременно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност.

" Очевидно по поръчка на Израел това ще бъде дълга и тежка война. Според специалисти се чака и други страни да се включат ", сподели Нинова в ефира на Би Ти Ви.

Според нея президентът е " проспал войната в Украйна, а в този момент не подхваща никакви ограничения ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР