Повишен интерес към средно образование в чужбина се наблюдава през

...
Повишен интерес към средно образование в чужбина се наблюдава през
Коментари Харесай

42% повече наши ученици учат в европейски пансионни училища

Повишен интерес към приблизително обучение в чужбина се следи през 2022 година спрямо миналата. Заминалите в европейски пансионни учебни заведения български възпитаници т.г. са с 42% повече по отношение на 2021 година , оповестяват консултантите от " Интеграл ".

Променят се и трендовете при кандидатстващите. Увеличава се делът на учениците на възраст 13-14 години (50%) за сметка на 16- и 17-годишните - 40 %. Пътуващите за подготвителни стратегии след 8 и 9 клас са 10%. Делът на учениците на възраст 11 и 12 години за тази година е 12%.

Най-предпочитани страни при избор на приблизително обучение в чужбина са Англия (33% ръст), Швейцария (200% ръст) и Испания. Шест пансионни учебни заведения в Европа притеглят най-вече български възпитаници, според от техните ползи и самостоятелни желания. Това са Bromsgrove School (UK), Abbey DLD Group (UK), College Alpin Beau Soleil SA (Швейцария), Kings Education (UK), St. Clare’s Oxford (UK) и Taunton School (UK). Първите пет от тях ще участват на Специализирания ден на междинното обучение в чужбина, проведен от Интеграл на 22 октомври 2022 година в хотел " Интерконтинентал ", от 10.00 до 18.00 ч. Представители на над 30 елитни пансионни учебни заведения от 7 европейски страни (Великобритания, Швейцария, Австрия, Испания, Италия, Белгия, Португалия), ще вземат участие в събитието и ще проведат персонални срещи със заинтригуваните фамилии. Шест от институциите попадат в топ 15 на света за 2022 година съгласно Luxe Digital. 

При избор на просветителна система за приблизително обучение в чужбина най-предпочитана остава английската A levels. Това е двугодишна стратегия след завършването на първи гимназиален стадий, която служи за профилирана, задълбочена подготовка. Характерно за нея е огромното многообразие от университетски и на практика профилиращи предмети; тясното профилиране в определеното направление и съвършените условия, които основава за банкет в английските университети, изясняват консултантите.

На не по-малък интерес се радва и програмата Международен бакалауреат (IB). При нея изборът на предмети също е огромен, без това да лимитира бъдещите благоприятни условия за избор на университетска компетентност. Тази стратегия се предлага и в България, само че желанията към чужбина са свързани с по-големия брой предмети, които се оферират в обособени групи; опцията да се научи съвършено втори непознат език; разнообразните извънкласни занимания; профилираната подготовка за банкет в университет.

По данни на консултантите от „ Интеграл “ над 90% от децата, признати в западни колежи и университети, наложително са пътували на езиков курс или езикова почивка в чужбина. За сезон 2022 Англия още веднъж се завърна на челната позиция като страна с максимален интерес за езикови ваканции. Тя е следвана от Швейцария, която последните две години бележи сериозен растеж. Там курсистите имат опция за проучване на британски, френски, немски или испански, като образованието нормално се комбинира с разнородни странични действия. Интерес през миналото лято е имало и към дестинациите Франция, Испания, Германия. Все по-често учениците избират триседмичен формат вместо обичайния любимец - двуседмичните ваканции.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР