Повишен интерес към изборите бе регистриран сред българите в Торонто,

...
Повишен интерес към изборите бе регистриран сред българите в Торонто,
Коментари Харесай

Висок интерес към гласуването в изборни секции отвъд Атлантика

Повишен интерес към изборите бе регистриран измежду българите в Торонто, заяви пред БНР Ивайло Недялков - ръководител на една от секциите в града.

Във всички секции на територията на Канада гласуването е било сполучливо и обикновено. Имало е добра изборна интензивност. По думите на Недялков желаната политическа мощ и в този момент, и на предходните избори е коалиция ПП-ДБ. На второ място е " Възраждане ".
-->
" В последните години се натрупаха доста избори - постоянни и изключителни. В Торонто, в секциите в генералното консулство на България - те са 2, от сутринта имаше доста хора. Мисля, че изборната интензивност е нараснала от последните избори през октомври 2022 година ", разяснява българинът.

В секциите в консулството не е имало машини, гласуването е било на хартия: " От положителната организация и спокойната атмосфера, през която протече изборният развой, остана удовлетворение. През целия ден и преди изборите интензивно се опитвахме да осведомяваме хората и да ги призовем да дойдат да гласоподават. Мисля, че това даде резултат ".

В двете секции в консулството са дали своят вот близо 500 души.

Гласуването във Вашингтон е минало умерено, излиза наяве от думите на кореспондента на БНР там Младен Петков. В секцията в посолството има подадени към 440 бюлетини, което е по-малко от тези на предишните избори, когато имаше 522 гласа. Нагласите са за по-слаба изборна интензивност.

Секцията във Вашингтон е тази с най-активни гласоподаватели в Съединени американски щати. По неофициални данни българите в Америка са към 350 хиляди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР