Повишаването на военните разходи за страните членки е една от

...
Повишаването на военните разходи за страните членки е една от
Коментари Харесай

Повишаването на военните разходи обсъжда в Брюксел Димитър Стоянов

Повишаването на военните разноски за страните членки е една от тематиките на срещата на НАТО в Брюксел. Там страната ни се съставлява от служебния министърът на защитата Димитър Стоянов, оповестява БНР. Ще има и обособена среща на Контактната група за Украйна, в която ще се включи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Ръстът на разноските за  военни разноски значи България да отделя до 2 % от Брутният вътрешен продукт, само че това няма по какъв начин да стане без постоянен парламент и предложение за бюджет.

На срещата ще се разисква и решение за запълване и увеличение на оръжейните ресурси на страните от Алианса, както и за увеличение на производството.

Ще се търсят и разновидности за подкрепяне на Украйна. 48-ото Народно събрание реши България даде леко стрелково оръжие и боеприпаси, само че с ангажимента на служебния стопански министър, че това са запаси на армията и че военната промишленост няма да създава особено за войната в Украйна. НАТО упорства за повече вложения в защитата, увеличение на производството на оръжия и муниции и трансформиране за цифровата епоха.

На форума на НАТО ще се разисква и въпросът с изпращането на бойни самолети в Украйна. България е на позиция, че не може да даде МиГ-овете си поради конституционните отговорности на армията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР