Повишаването на цените на тока удари силно хотелиерския бранш. Парадоксално

...
Повишаването на цените на тока удари силно хотелиерския бранш. Парадоксално
Коментари Харесай

Затварят хотели в Пампорово и Чепеларе заради високия ток

Повишаването на цените на тока удари мощно хотелиерския отрасъл. Парадоксално в един от най-успешните зимни сезони от последните години, хотели в Пампорово и Чепеларе към този момент не одобряват посетители, тъй като са изправени пред алтернативата - или да работят на огромна загуба, или да покачат фрапантно нощувките и да изгубят главния поток туристи, предава Би Ти Ви.

От три седмици един от най-големите хотели в Пампорово не работи. Това се случва в един от най-силните зимни сезони.

Заради непостижимите сметки за ток и други са спрели работа.

" Вече има хотели, които затварят, защото те не могат да устоят на този напън. Конкретна сметка за месец декември за цялото сдружение – от 200 000 лв. ток през предходната година, тази година токът беше 700 000! ", означи Мариян Беляков, изпълнителен шеф на " Пампорово " АД.

Дневната карта, както и нощувките са поскъпнали с 20%, а разноските са в пъти по-високи. Само голямото търсене избавя краткотрайно огромните хотели.

" Повишението на цените на тока въздейства на повишението на всеки един тип услуга. А при нас това са ски картите. Въпреки това завишението на цените на картите е много по-малко от оперативните разноски, които ние имаме, с цел да упражняваме тази активност. Така, че нещата не наподобяват по никакъв начин добре. И в случай че не бъдат взети незабавни ограничения в посока нормализиране на изискванията за правене на подобен вид бизнес – нещата ще бъдат доста пагубни в края на тази година ", споделя още Мариян Беляков.

В Чепеларе, където туризмът се крепи на дребните фамилни хотели, притежателите им разказват обстановката като трагична. Иван Пачеджиев е спрял да приема туристи, макар почналото погашение на обезщетения за декември и януари.

" Държавата направи по този начин, че плащаме индустриален ток. Хотелът е затворен заради доста аргументи. И върхът на айсберга е увеличението на тока ", отбелязва притежателят.

" Трябва да Ви кажа, че в случай че един фамилен хотел е плащал 500-600 лв. преди, в този момент заплаща към 3000 лв. ", изясни Съби Маданков, ръководител на Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци в Чепеларе.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР