Повечето водещи банки в еврозоната са постигнали целта, която предвижда

...
Повечето водещи банки в еврозоната са постигнали целта, която предвижда
Коментари Харесай

Банки в еврозоната изпитват недостиг на достатъчни собствени средства

" Повечето водещи банки в еврозоната са постигнали задачата, която планува посредством вдишване на дълг да добавят защитните си финансови буфери, които се употребяват при случаи на рецесия. Някои от тях обаче би трябвало да създадат повече, с цел да подсигуряват, че ще могат бързо да се оправят, в случай че настъпи спешна обстановка ". Това разгласи през днешния ден Единният съвет за преструктуриране (SRB) - регулаторен орган към Европейски Съюз, представен от Ройтерс. 

Кризата в Съединени американски щати, при която през март се стигна до банкови банкрути, както и придобиването на изпадналата в съществени финансови усложнения швейцарска банка " Креди сюис " (Credit Suisse) от страна на нейния съперник - Ю Би Ес (UBS), демонстрират, че банките и регулаторните органи би трябвало да покачат своята подготвеност за реакция при рецесии, които се развиват бързо, показва европейският регулатор.

Механизмът Ем Ар И Ел (MREL), който задължава банките, които са част от Европейския банков съюз, да поддържат " възможни отговорности и задоволителни лични средства ", бе основан в отговор на световната финансова рецесия през 2008 година Тогава се наложи държавните управления на редица страни да избавят банки, употребявайки публични средства, напомня Ройтерс. 

 istock istock
Недостигът при защитните финансови буфери (на банките, които са обект на регулация - бел. ред.) се равнява на 0,3 на 100 от общия размер на рисковите експозиции или 20,5 милиарда евро.

До момента банките са поели задължения в размер на към 2,7 трилиона евро, като 24 от тях не са изпълнили критериите на механизма Ем Ар И Ел за " задоволителни лични средства ". На 14 от тези банки е дадена пролонгация, с цел да изпълнят тази цел, се споделя в известието на европейският регулатор. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР