Повечето възрастни хора, диагностицирани с диабет, нямат никакви симптоми, а

...
Повечето възрастни хора, диагностицирани с диабет, нямат никакви симптоми, а
Коментари Харесай

Внимание! Тези симптоми могат да означават появата на диабет

Повечето възрастни хора, диагностицирани с диабет, нямат никакви признаци, а при тези, които имат, те постоянно са доста фини и елементарно могат да бъдат пропуснати. Ако забележите тези неща при себе си, потърсете лекарско мнение.

Умора

Тук приказваме за една по-различна отмалялост от тази, която постоянно може да бъде облекчена посредством отмора. Дори и откакто сте се наспали и сте си умряли добре, може да се чувствате към момента изтощени и летаргични. Защо? Според експертите това се случва при хора с диабет вследствие на наднормено тегло, смяна в равнищата на кръвната захар или от умствени и прочувствени проблеми, свързани с неналичието на диагноза.

Жажда

Жаждата и/или нарасналото уриниране се дължат на производството на непотребна захар, която се натрупва в кръвта. Това струпване кара бъбреците да работят изключително, с цел да се опитат да всмукват или филтрират непотребната захар. Когато не се всмуква, тя се отделя в урината, което изчерпва течностите в тялото, причинявайки нараснало уриниране. Поради нарасналото уриниране и загубата на течности тялото се дехидратира и изпитва жадност.

Глад и/или загуба на тегло

Загубата на тегло и нарасналият апетит също идват като непряк резултат от нарасналото уриниране, тъй като това е загуба на калории. Едновременно с това диабетът задържа захарта от клетките, което е причина за покачвания апетит.

Проблеми със зрението

Замъгленото зрение постоянно е признак на диабет, който остава неусетен. Но какво го предизвиква? Според лекарите се дължи на натрупването на захар в кръвта, изтегляйки течности от тялото, като това визира и очите. Ако казусът не се лекува, могат да се развият нови кръвоносни съдове зад окото, увреждайки съществуващите съдове, което в последна сметка може да докара до загуба на зрение.

Плодов мирис

Ако дъхът ви мирише сладко заран, това може да е знак за огромен проблем, който не трябва да пренебрегвате. Плодовият мирис може да демонстрира признаци на преддиабет, които са резултат от възпалителни проблеми.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР