Повечето пилоти от F1 печелят милиони долари през непрекъснато разширяващите

...
Повечето пилоти от F1 печелят милиони долари през непрекъснато разширяващите
Коментари Харесай

Какви заплати получиха пилотите във F1 през 2022 г.?

Повечето водачи от F1 печелят милиони долари през непрестанно разширяващите се сезони, до момента в който кръстосват света, с цел да забавляват милиони почитатели.

Двамата последни международни първенци Люис Хамилтън и Макс Верстапен не са изненадващо най-печелившите в стартовата решетка.

След Хамилтън, Верстапен е вторият най-високо заплатен водач от Формула 1 с планирана заплата от 40 милиона $ годишно след сключване на контракт до 2028 година, съгласно който облагите му могат да доближат 50 милиона $ в бъдеще.

RacingNews365.com сформира цялостен лист на заплатите на всички водачи, които се състезават през сезон 2022 на F1.
 Колаж money.bg, по данни на racingnews365
Колаж money.bg, по данни на racingnews365

*Договорът на McLaren с Daniel Ricciardo беше преустановен една година преди плануваната последна дата.

**Red Bull разреши на Пиер Гасли да премине към Alpine една година преди приключването на контракта му.

***Фетел и Латифи няма да бъдат на стартовата решетка през 2023 година

Как се промени разпределението на приходите на F1 от влизането в действие на новото съглашение Concorde (Конкорд) през 2021 година?

Припомняме, че Формула 1 и ФИА оповестиха, че са се договорили с всички 10 Гран при тима по отношение на изискванията на новия контракт Конкорд. Той ще важи за интервала 2021-2025 година и урежда взаимоотношенията сред екипите, администриращата спорта организация и притежателя на комерсиалните права.

" Договорът ще обезпечи дълготрайно и сполучливо бъдеще на Формула 1 в композиция с новите правила, които ще влязат в действие през 2022 година Те ще понижат финансовите и разликите на писта, ще помогне за равнене на силите и по-близки съревнования, каквито почитателите желаят. Такива надпревари ще привлекат повече ентусиасти. От това изгода ще има всеки отбор и ще продължи световният растеж на Формула 1 ", се написа известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР