Повечето от пробите, при които се е установил вариантът „Омикрон“

...
Повечето от пробите, при които се е установил вариантът „Омикрон“
Коментари Харесай

„Омикрон“ и мерките: Засега не се предвиждат нови ограничения в държавата

Повечето от пробите, при които се е открил разновидността „ Омикрон “ у нас, са взети след 20 декември. Като притеснителното е, че единствено при 1 от тях има данни за пътешестване в чужбина. Според специалисти, евентуално случаите още веднъж ще стартират да порастват.

Днес процентът на позитивните проби с ковид остава висок. Всеки десети е инфектиран, като новите случаи са над 1300.

519 са излекувани, 44 са умряли, а броят на настанените в болница още веднъж се величава до над 4100.

Очакванията са до края на януари „ Омикрон “ да стане доминантен. Всички от записаните 12 случаи на инфектирани с „ Омикрон “ в България са сложени под домашно лекуване, разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Омикрон “ ще даде началото на петата Коронавирус вълна у нас. Това е прогнозата на шефа на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

Експертите са безапелационни, че подсилваща ваксина има резултат против разпространяването на болестта - тя може да усили отбраната до 50 пъти.

Според доцент Ангел Кунчев, фактът, че за единствено 1 от инфектираните има данни за пътешестване в чужбина приказва, че „ Омикрон “ се популяризира у нас. Според него, взрив на случаите занапред следва.

Той обаче разгласи, че не се планува затваряне на страната. Засега не се планува и спиране на образователния развой. Но такава мярка е допустима, в случай че обстановката със инфектираните в страната сериозно се утежни.

След София-град през днешния ден има нова област, която минава в притеснителната тъмночервена зона - област Перник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР