Повечето от нас ще вземат разумни предпазни мерки, за да

...
Повечето от нас ще вземат разумни предпазни мерки, за да
Коментари Харесай

Ето как да запазите за по-дълго живота на очилата си

Повечето от нас ще вземат рационални защитни ограничения, с цел да запазят диоптричните си очила здрави дълго време. Но постоянно най-малките привички - тези, които даже не осъзнаваме, че вършим -могат да ги изложат на риск от изхабяване.

Добре инсталираната рамка е от значително значение за главен комфорт. Чистите и ненадраскани лещи са жизненоважни за ефикасното зрение.

Това е едно от най -простите вероятни дейности, само че в случай че имате очила от тел, това може да изкриви формата и да предизвика  многократни натискания. Вместо това пробвайте деликатно да държите горната и долната част на лещата сред палеца и показалеца. В началото ще наподобява по-бавно и по-предпазливо, само че с малко процедура може да стане също толкоз бързо и елементарно.

1.            Избягвайте да оставяте очила върху главата си

Повечето от нас са отговорни за това, само че рискът от щета може доста да надвиши удобството. Това може да изкриви дръжките и да изкриви рамката във форми, които не са проектирани да паснат.

Естествените масла в косата или скалпа ви също могат да разяждат или размазват лещите ви, което значи, че чувството за спестено време постоянно противодейства на загубата на време за разчистване, което може да се избегне.

2.            Свалете ги с две ръце

Ако сваляте очилата си неведнъж всеки ден благодарение на преобладаващата си ръка, има огромен късмет този дисбаланс да се натрупа с течение на времето, да разхлабите дръжките и да изкривите очилата.

3.            Помислете за миглите си

Ако откриете, че очилата ви се размазват елементарно, до момента в който ги носите, това може да се дължи на контакт с грим или дълги мигли (които имат естествени масла и могат да окажат сходен разяждащ ефект).

В доста случаи вашият оптик ще може да приспособява вашите очила, от време на време с дребен носов мост, с цел да ги подпре.

4.            Не забравяйте да изперете кърпата си от микрофибър

Вероятно имате забрадка от микрофибър за разчистване, перете я понякога. Ако събира прахуляк, както постоянно може да стане в продължение на месеци и години, насъбраният прахуляк може да надраска лещите при носене.

5.            Почиствайте деликатно лещите си

Ако почиствате петна, използвайте сапун, който не съдържа овлажняващ лосион. Течността за миене на съдове с топла вода е едно известно домашно средство, макар че е значимо да се опита единствено в дребни дози поради концентрацията си.

Избягвайте хартиени кърпи, почистващи препарати за стъкло или кърпички на алкохолна основа, защото химикалите могат да износят покритието на лещите или да реагират с вашите рамки.

6.            Ако се съмнявате, посетете оптика

В оптиката ще може бързо и елементарно да прегледат вашите очила, да разпознаят признаците на разминаване или щета и бързо да се поправят, когато е належащо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР