Повечето от нас със сигурност знаят как да действат в

...
Повечето от нас със сигурност знаят как да действат в
Коментари Харесай

Виртуалната реалност ще ни учи какво да правим по време на пожар

Повечето от нас сигурно знаят по какъв начин да работят в една или друга изключителна обстановка. Много даже са минали специфични извършения, имитиращи рискови феномени. Но във всичко това има една измама: ние знаем за всички дейности, само че единствено на доктрина. Разбира се, никой непринудено не би влезнал да речем в горяща къща, единствено с цел да се “опита” да оцелее в тези условия. Но с идването на новите технологии и разпространяването на виртуалната действителност , не е належащо да рискувате живота си. Достатъчно е просто да носите със себе си VR-шлем .

Както към този момент несъмнено сте се досетили, става дума за учаща система за виртуална действителност , която ще демонстрира какво да вършим при пожар. Самата система е получила името VR Fire Extinguishing Experience Simulator , за създаването на която дават отговор фирмите NEC и MX Mobiling Co Ltd. VR Fire Extinguishing Experience Simulator работи въз основата на устройствата Galaxy Gear VR , където в качеството на екран могат да се употребяват смарт телефоните Galaxy S8 или Galaxy S8+, а за ръководството се употребява специфичен контролер във тип на пожарогасител.



“Симулаторът за гасене на пожар” може да симулира пожар, както в затворени пространства, по този начин и навън. “Управлението” на пожар-компютъра се прави със профилиран програмен продукт, който основава реалистично държание на пламъка, изгарящата среда, управлява потоците от вятър и кълбата пушек. Сега системата може да симулира обстановки на пожар в офис на закрито, а в бъдеще разработчиците възнамеряват да прибавят кухня, апартамент и някои индустриални пространства.

Окончателната цена на комплекта (включително и телефона) ще бъде към 9 хиляди $. През първите 3 години, след излизането, разработчиците възнамеряват да продадат на клиентите си най-малко 3 хиляди комплекта. Ролята на клиенти ще извършват образователните заведения, огромните корпорации и службите за битка с изключителните обстановки.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР