Повечето от жертвите в Австралия на нападателя Джоел Каучи, убил

...
Повечето от жертвите в Австралия на нападателя Джоел Каучи, убил
Коментари Харесай

Австралийската полиция: Нападателят в Сидни може целенасочено да е атакувал жени

Повечето от жертвите в Австралия на нападателя Джоел Каучи , умъртвил шест души и ранил 12 в комерсиалния център „ Уестфилд “ в Бонди Джънкшън - предградие на Сидни, са дами. Това кара полицията да счита, че те са били атакувани целеустремено, съобщи Ройтерс, базирайки се на чиновниците на реда, работещи по случая.

Пет от шестте жертви, както и болшинството от 12-те ранени, са дами.

„ Очевидно е за мен, за детективите, че наподобява нападателят се е фокусирал върху дами и е избягвал мъже “, съобщи полицейският комисар Карън Уеб за австралийската социална телевизия Ей Би Си.

Австралийската полиция сподели, че Каучи е имал душевен проблеми и няма индикации нападението да е било идеологически стимулирано.
Единственият умрял мъж е 30-годишен охранител, който е имигрирал в Австралия предходната година от Пакистан. Това се споделя в изказване на мюсюлманската общественост „ Ахмадия “ в Австралия, към която убитият е принадлежал.

Подобни набези са необичайност в страната, защото тя има едни от най-строгите закони в света за владеене на огнестрелни и хладни оръжия.
Китайски жител също е измежду починалите при нападението, а различен е ранен, съобщи Ройтерс, базирайки се на китайската страна телевизия.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР