Повечето от големите тютюневи компании в САЩ започнаха да разпространяват

...
Повечето от големите тютюневи компании в САЩ започнаха да разпространяват
Коментари Харесай

Тютюневи компании в САЩ - принудени да говорят за вредата от пушенето

Повечето от огромните тютюневи компании в Съединени американски щати започнаха да популяризират от тази неделя (26 ноември) в печата и по телевизионните канали серия от послания, които предизвестяват за заплахите от тютюнопушенето . Причината - правосъдно решение отпреди 11 години. Решението от 2006 година е резултат от дело, заведено през 1999 година от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за възобновяване на част от милиардите долари, изразходвани от Съединени американски щати за лекуване на болести като рак на белите дробове, породени от тютюнопушенето, напомня БГНЕС.
През ноември 2006 година федерален съд стигна до заключението, че тютюневият бизнес е постигнал сделка да лъже и подвежда обществеността за нездравословните последствия от тютюнопушенето върху здравето. Тогава съдът разпореди компании като R.J. Reynolds и Philip Morris да излъчат по малките екрани и да пуснат в печатните медии послания, с които да " поправят лъжите си ".
След това решение тютюневите компании апелираха и желаеха промени на някои елементи в текста, успявайки да се забавят в продължение на 10 години стартирането на тези " поправителни " послания. Това закъснение им разреши да избягнат и стартирането на " поправките " в обществените мрежи, които в този момент са главен източник на връзка, само че които преди десетилетие нямаха такова въздействие и не бяха включени в решението на съда.
Тютюневите компании ще би трябвало да си купят цяла страница в 50-те най-големите американски национални вестници като The Washington Post и The New York Times в неделя, пет пъти в една година. Те ще би трябвало и да пуснат общо 260 телевизионни клипа в огромни мрежи като ABC, CBS и NBC, с цел да ги излъчат няколко пъти в интервал повече от дванайсет месеца.
Посланията демонстрират резултатите от тютюнопушенето в данни: " Пушенето убива приблизително по 1200 американци дневно. Пушенето убива повече хора, в сравнение с всяка година умират при убийства, от СПИН, при самоубийства, поради опиати, при пътнотранспортни катастрофи и поради алкохола, взети дружно ", можеше да се прочете в неделя в американски издание.
Тютюнопушенето остава водещата причина за гибел и заболявания, които могат да бъдат предотвратени в Съединени американски щати. Все още то е отговорно за към 480 хиляди смъртни случаи годишно, макар че процентът на пушачите понижа фрапантно. Той се намали до 15% от възрастните през 2015 година - най-ниският, регистриран в миналото, сочат Федералните центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Този внезапен спад се дължи главно на увеличените налозите върху цигарите, акциите за битка с тютюнопушенето, по-специално на федералните организации, и на рестриктивните мерки върху рекламите, ориентирани към младежите.
Освен това тютюнът към този момент се контролира от Администрацията по храните и медикаментите (FDA), която има за цел да ограничи използването на никотин и неговите пристрастяващи резултати.
Въпреки това тютюневите компании към момента харчат по 8 милиарда $ всяка година за разпространение на своите артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР