Повечето от домакините, които вече са ползвали яйчени черупки за

...
Повечето от домакините, които вече са ползвали яйчени черупки за
Коментари Харесай

Защо всяка домакиня започна да слага стрити яйчени черупки в пералнята? Отговорът ще ви изуми!

Повечето от домакините, които към този момент са употребили яйчени черупки за поддържане на саксийните си любимци, знаят, че те незабавно съживяват растенията. Оказва се обаче, че черупките на един от най-често употребяваните артикули имат и едно друго приложение, за което през днешния ден ще ви разкажем.
Защо домакините поставят черупки от яйца в пералнята си?
Всяка една жена се е сблъсквала с проблеми, свързани с изпирането на белите облекла. Понякога върху тях остават неприятни петна, които ни е мъчно да премахнем. Да не приказваме, че с времето бялата тъкан губи своята прохлада и това ни подтиква да я оставим надълбоко в дрешника и в никакъв случай да не я вадим от там.

Добрата вест е, че през днешния ден на пазара се оферират всевъзможни средства за разчистване на белите облекла, способни да се оправят даже с най-упоритите замърсявания. Не всеки обаче е последовател на нападателните почистващи средства. Някои дами избират да извлекат най-много изгодите от натуралните средства, с които природата ни е дарила.

Как обаче може да подействат стритите яйчени черупки на прането, в този момент ще разберете.

Най-напред би трябвало да обелите деликатно черупката и да я отделите от мембраната. След това я измийте и изсушете. Най-накрая я смелете. С каквато и цел да ползвате яйчени черупки, те би трябвало да се смелят на прахуляк.
 Кой да допусна, че ще се случи тъкмо това, когато прибавим ОЦЕТ в пералнята Кой да допусна, че ще се случи тъкмо това, когато прибавим ОЦЕТ в пералнята
Сигурно и различен път сте попадали на този трик, обвързван с прибавяне на оцет към прането. Не постоянно обаче хората, които го споделят, си пра...

Важно е да споменем, че черупките би трябвало да са бели. Именно те влизат в ролята на натурална белина.

След като към този момент сте ги стрили на прахуляк, можете да ги поставите в дребна ленена торбичка и да ги добавите към прането. Използвайте функционалностите на пералнята както нормално.

Накрая, когато извадите белите облекла, ще останете изумени от крайния резултат. Петната по тях ще са в предишното, цветът им ще е снежен, от жълтеникавите оттенъци няма да има и диря.

Следващия път, когато перете бели облекла, направете това и ще останете безпределно удовлетворени!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР