Повечето от 120-те къщи за гости в курорта Сапарева баня

...
Повечето от 120-те къщи за гости в курорта Сапарева баня
Коментари Харесай

Къщи за гости в Сапарева баня са готови да приемат бежанци от Украйна

Повечето от 120-те къщи за посетители в курорта Сапарева баня са подготвени да одобряват бежанци от Украйна - освен това, без да държат незабавно да им се заплащат компенцатии, сподели кметът на общината Калин Гелев.
Доскоро две фамилии украинци с деца обитавали в една от къщите за посетители в града, преди два дни отпътували за Черноморието, където имат парцел, добави той.
От Общината разговаряли със притежателите на къщите за посетители и почивните бази в Сапарева баня, сподели кметът Калин Гелев: " Ако има искащи с огромна част от къщите за посетители сме говорили, имат подготвеност да настаняват. Компенсация желаят, помощ от страната. Поне по 40 лв. се разясняваше. Никой не е декларирал твърдо, че би трябвало незабавно и безусловно да му се заплаща, при незабавна нужда всеки е подготвен да откликне. Съпричастност ".Общината обаче няма база или сграден фонд, който би могла да даде. " Ние нямаме леглова база, която да готвим, ние, нямаме сграден фонд ".Същевременно в Дупница към този момент постъпват първите дарения за бежанци и потърпевши от войната в Украйна.
Пунктът беше открит на 2 март в остарялата поликлиника в града.
Вече са постъпили детски дрешки, хигиенични материали, а първите донори са две медицински сестри от Дупница.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР