Повечето нови професии, които ще възникнат, са свързани с управлението

...
Повечето нови професии, които ще възникнат, са свързани с управлението
Коментари Харесай

Тодор Терзиев: Повечето нови професии са свързани с управлението на изкуствения интелект

Повечето нови специалности, които ще зародят, са свързани с ръководството на изкуствения разсъдък. Това сподели Тодор Терзиев – шеф на NSR, минал голям брой интернационалните образования на тематика личностно и професионално развиване, в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Според него измежду най-търсените специалности през идващите години ще бъде анализатор на данни и експерт генериране на хрумвания, основани на данни. Сред най-търсените и надлежно най-високоплатени специалности ще бъдат тези на програмистите на системи за изкуствен интелект, инженери на планове и процеси, основани на изкуствен интелект.

Изкуственият разсъдък няма да измести индивида, той ще приспособява и ще видоизменя специалностите, счита Терзиев. " Той ще се намеси най-много в частта администрация, взимане на осведомени решения на база разбор на данните и в техническите пълномощия. Способността за приложимост на изкуствения разсъдък или стратегии, свързани с изкуствен интелект, ще подкрепи специалностите да реализират по-добра успеваемост “, уточни той.

По думите му, за всеки един експерт, без значение в каква сфера работи, адаптивността и способността на учене на нови неща са основни умения за сполучливо развиване в кариерата. Компаниите стартират да обръщат от ден на ден внимание на личностното развиване на чиновниците си, което се отразява и върху успеваемостта и резултатите от работата им.

" Това, което ще отличи една компания от всички останали, е в случай че тя систематично работи в посока насочване на мислите и възприятията на хората в една и съща посока. Една компания може да работи със своите чиновници за личностно развиване точно в това направление – да имат визити от лектори, треньори и учители, които да работят със чиновниците за построяването на тяхната ценностна посока. Ако компанията може да работи и да сложи личностното и професионалното развиване на човек на напред във времето, тогава лоялността на този чиновник и желанието му за работа всеки ден ще бъде на доста по-високо равнище, тъй като той знаейки, че работейки тук, може да реализира това, което желае. Тогава съответната мотивация, задачата и личностното му развиване ще вървят паралелно с развиването на компанията “, изясни Тодор Терзиев.

Работната среда и опцията за кариерното развиване са измежду първите определящи фактори за избор на работно място, уточни специалистът. Едва по-късно идва възнаграждението и общественият статус.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР