Сърбия не може да наложи използването на динара на сръбската

...
Сърбия не може да наложи използването на динара на сръбската
Коментари Харесай

Курти: Косово няма да допусне динара на Милошевич, имаме само една валута - еврото

„ Сърбия не може да наложи потреблението на динара на сръбската общественост в Косово. Сръбската държавна валута принадлежи на времето на някогашният фашистки водач на Сърбия и военнен нарушител Слободан Милошевич. Тя не може да бъде позволена в Косово. “

Това съобщи министър-председателят на Косово Албин Курти в изявление за английската телевизия Би Би Си, представено от " Албениън пост ".

„ Косово може да има единствено един тип валута като платежно средство – еврото. Динарът принадлежи на предишния век и Милошевич. Сърбия не може да наложи това. “ - акцентира министър председателят, като в същото време уточни, че „ болшинството от сърбите одобряват Република Косово за своя страна “.

Той увери, че „ няма заплаха за косовските сърби от неговото държавно управление “, само че не може да се допусне някой субект или група да стане по-силен от страната.

„ Държавата значи господство на закона за всички и всеки ”, акцентира Албин Курти.

Главните договарящи на Прищина и Белград не престават полемиките по отношение на напрежението, което се разгоря след промени правилник на Централната банка на Косово (ЦБК), посредством който косовските управляващи имат намерение да спрат циркулацията на динара на територията на Косово.

Динарът се употребява от членове на сръбската общественост в северната част на страната. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР