` Повечето мъже осъзнават ролята си на закрилник веднага след

...
` Повечето мъже осъзнават ролята си на закрилник веднага след
Коментари Харесай

Бащата като помощник в кърменето

`

Повечето мъже осъзнават ролята си на покровител незабавно след раждането. Малко са тези, които очевидно се нервират или депресират от това, че цялото внимание е ориентирано към майката. Важно е за всеки баща да осъзнае, че в първите часове след раждането бебето има голяма потребност от тялото на мама, с цел да реализира по този начин значимия път до първото засукване. Ако в този миг сте прекомерно взискателен към това бебето да получава „ по равно “ внимание и от двамата за малко време ще аргументите появяването на проблеми.

И гърдите на баща може да са от изгода . В не малко случаи пораждат обстановки, в които вие, баща, да сте първият човек, с който се среща детето. Това може да се случи след оперативно раждане с цялостна анестезия. Тогава би трябвало да сте наясно, че телесният контакт с бебето и успокоителният глас ще му вдъхнат сигурност и доверие в новия заплашителен свят, при все това контактът с майката ще стане по-късно.

Непосредствено след раждането хормоните у дамата бушуват. Те влияят върху нейните усеща и държание. За никого няма да е от изгода, в случай че се пробвате да се държите тъкмо както нея от самото начало. Вие имате обособена доста значима роля – да осигурите уюта и комфорта вкъщи, когато бебето и мама са към този момент в къщи.

Само бащата е татко . Изследванията сочат, че мъжете, които се грижат доста за новородените си деца, се привързват прочувствено по-силно към тях. Бащата също като майката приказва с гальовен глас, целува детето и го гушка.

Свързани публикации.. Кърмене на близнаци 0 Да сложим началото на едно сполучливо кърмене 0 Пътуване по време на кърмене – ето няколко съвета 0

Мъчно ви е, че не можете да кърмите? От огромно значение е фактът, че осъзнавате и подкрепяте концепцията за майчиното мляко като най-хубавата храна за детето ви и давате всичко от себе си, с цел да бъде сполучливо кърменето. Понякога се случва младият татко мъничко да завижда на майката, че тя има това, което детето желае най-силно.

Някои млади бащи питат дали би навредило, в случай че понякога нахранят детето с шише. Може би това няма да навреди, само че най-малко първоначално не си заслужава на детето да се дава нещо друго от майчината гръд. Това може да наруши и режима на кърмене. В случай, че е смутено откакто се е нахранило вие можете да го полюшкате и да го успокоите, до момента в който майката си почине.

Това важи не на последно място за през нощта, изключително когато няма да сте на работа идната заран. Бебето има потребност от храна няколко пъти през нощта и може би е непрактично и двамата родители да будуват откакто единствено майката има това, от което има потребност бебето. Но от време на време, изключително през уикендите и отпуските, анулацията през нощта е безценен жест за майката. И последователно, когато детето поотрасне, само че въпреки всичко се буди нощем, бащата може да го приучи по най-хубавия метод да изчака малко по-дълго.

Това е при изискване, че кърменето се е регулирало! Новороденото не трябва да се оставя единствено или да плаче неутешимо за дълго време. Но ще бъде доста успокояващо за него, в случай че се полюшва в прегръдките на едно голямо и познато тяло, което не мирише на мляко и не дава кърма. В такива случаи помощта на бащата е скъпа.

Доказано е, че някои кърмачета, които се утешават по този метод, се приучават да спят сред среднощ и 4 – 5ч. сутринта. Когато детето стане по-голямо и е почнало да яде обща храна и други течности, нерядко благодарение на бащата то може да се отучи да желае да суче прекомерно постоянно през нощта.

Има ли ревнивост при бащата? Има един тип ревнивост, за която не постоянно е елементарно да се приказва. Гърдите са една от най-сексапилните елементи на женското тяло. Сега те се трансформират в източник на храна, до който някой различен има цялостен достъп и преимущество, освен това непрекъснато. Разбираемо е да пораждат такива усеща, при множеството мъже това терзание отшумява бързо.

Дори някои бащи стартират да се радват, че посредством половото си предпочитание подтикват брачната половинка си да създава храна за личното им дете. А някои дами споделят, че до момента в който кърмят гърдите им наподобяват още по-атрактивни за съпрузите им.

Всички млади бащи, които се усещат непълноценни, тъй като са лишени от опцията да кърмят имат доста неща, които могат да създадат през това време. Можете да помогнете в домакинската работа – да почистите, изперете, сготвите, напазарувате. Поглезете брачната половинка си с дребни подаръчета и жестове. Не е нужно да изземвате ролята на майката първоначално, а да създадете положителни условия, тъй че тя да може да даде сигурност и храна на детето.

Въпреки, че не кърми таткото е извънредно значим за вярното развиване на новороденото.4535
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР