Повечето кризи в страната са се задълбочили по време на

...
Повечето кризи в страната са се задълбочили по време на
Коментари Харесай

Стефан Янев: Трябва да се намери много добър преговарящ

Повечето рецесии в страната са се задълбочили по време на работата на кабинета “Петков”. Такова мнение изрази някогашният длъжностен министър председател и сегашен водач на групировка “Български възход” Стефан Янев в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS. “Важна задача на това държавно управление, с изключение на изборите, е да се подаде сигнал, че тези рецесии могат да бъдат решавани в този момент и веднага”, съобщи Янев.

Според него измежду целите на служебния кабинет би трябвало да бъде газовата рецесия. Той предложи и решение. “Трябва да се откри доста добър договарящ. Но би трябвало да се плануват опциите. Освен, че в този момент не получаваме газ от “Газпром”, а от други снабдители на по-висока цена, въз основата на този контракт има опция да плащаме неустойки за неполучените количества. Трябва да се търсят други благоприятни условия за доставка, която да е предвидима”, сподели Янев.

Пред новите служебни министри Янев сложи и няколко въпроса: “Ние ли си спряхме газа сами, или някой ни го спря? Защо газът беше спрян единствено на България и на Полша в началото, а по-късно всички европейски страни съумяха да получават същия този газ по изискванията на Русия? След като всички тези страни откриха този механизъм, за какво ние не?”, попита някогашният длъжностен министър председател.

“Има редица въпроси, които стоят отворени за българското общество. Те би трябвало да бъдат изчистени с политическата проверка, която ще направи служебният кабинет, а в случай че е належащо, да се намесят и съответните профилирани служби”, добави той.

Той пожела триумф на служебния кабинет и поздрави президента за избора на министри.

Янев съобщи още, че “Български възход” чака решението на съда за своята регистрация като партия още идната седмица.

" Партия “Български възход” търси нишата на единодушието, на общи хрумвания, на държавнически решения, които да оказват помощ на страната да просперира”, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР