Повечето компании у нас планират коледни подаръци и партита, но

...
Повечето компании у нас планират коледни подаръци и партита, но
Коментари Харесай

Без 13-та заплата в края на годината, но все пак много фирми планират коледни подаръци и партита

Повечето компании у нас възнамеряват коледни дарове и празненства, само че не и 13-а заплата за своите чиновници. Това демонстрират данните на една от компаниите-лидери в ръководството на човешките запаси у нас. Наблюдението е извършено измежду повече от 100 български и интернационалните компании от секторите ИТ, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, търговия и произвеждане, предава БНР.

Много малко от фирмите плануват паричен бонус за своите чиновници и той ще бъде в размер до 1/3 от трудовото заплащане.

Тенденцията е
бонусите да се заплащат за реализирани резултати и за положително показване, което се възнамерява за идната финансова година.

Масова процедура за родните работодатели тази година ще бъде празничният подарък или ваучер за артикули и услуги на идентична стойност за всички чиновници.

Паричната равноценност на тези дарове варира съгласно икономическия бранш, като фирмите от IT промишлеността отделят най-големи бюджети.

За първи път от началото на пандемията обаче се възвръщат корпоративните коледни празненства и събития, които през последните две години липсваха. Така практиката на погашение на 13-ата заплата по Коледа отстъпва за сметка на празничните придобивки. Според специалистите обаче инфлацията през последната година евентуално ще накара работодателите да преразгледат и актуализират своите политики за парични и нематериални
бонуси, които да възнамеряват за идната година, по този начин, че да задържат своите чиновници в фирмите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР