Повечето жени притежават огромно количество бюти продукти. Различни шишенца и

...
Повечето жени притежават огромно количество бюти продукти. Различни шишенца и
Коментари Харесай

Ето кои са най-честите грешки, които правим при използването на козметични продукти

Повечето дами имат голямо количество бюти артикули. Различни шишенца и буркани седят на нашите лавици и нощни шкафчета. Докато някои от тях ни харесват и ги използваме постоянно, има и такива, които ни разочароват със своята неефективност. Понякога обаче повода не се крие в самия артикул, а в това, че го използваме погрешно. И по този начин, действително не даваме късмет на козметиката да ни покаже на какво е способна. Ето и кои са най-грубите неточности при потреблението на някои кремове и лосиони:
1. Слагаме прекомерно малко количество слънцезащитен крем
Всеизвестен факт е, че слънчевите лъчи не са толкоз потребни, колкото си мислехме преди. Ето за какво всички започнахме да използваме кремове със SPF филтри. Повечето хора употребяват единствено 25-50% от нужното количество. За да отбраните изцяло тялото на възрастен човек, е належащо да нанесете към 30гр от крема.

2. Нанасяме крем за очи върху клепачите
Понякога одобряваме нещата прекомерно безусловно. Не би трябвало да прилагаме този артикул върху клепачите, а единствено в зоната на орбиталните кости. Също по този начин, когато вършиме това, най -добре е да употребявате безименния пръст, тъй като той е най-слабият от всички пръсти и възможностите, че ще натискате сензитивната кожа прекомерно мощно, са сведени до най-малко.
3. Нанасяме масло върху суха кожа
Много хора не обичат доста да употребяват масла, тъй като оставят филм върху кожата. В реалност това е доста елементарно да се избегне - всичко, което би трябвало да извършите, е да нанесете маслото на мокро. Благодарение на водата, маслата проникват по-добре в горния пласт на епидермиса.
4. Слагате антиперспирант когато и да е на деня
Мислим си, че можем да използваме дезодоранти срещу изпотяване когато и да е на деня. Разбира се, това се оказва много неефективно. Всъщност е по-добре да го извършите вечер, преди да си легнете. Антиперспирантите са най -ефективни при контакт със суха чиста кожа, когато потните канали са по-малко дейни.
5. Нанасяме разнообразни артикули един след различен
Не бързайте да употребявате козметика незабавно откакто измиете лицето си. Първо нанесете тоник и се погрижете за проблематичните зони. Изчакайте 3-5 минути, с цел да може кожата да поеме всички потребни детайли.
6. Многократно потребление на шийт маски
Маските за лице под формата на лист са извънредно известни през днешния ден, тъй като са превъзходен метод да се поглезим, без да харчим доста пари за козметик. Но е груба неточност да употребявате една и съща маска няколко пъти, тъй като може да си докарате бактериална зараза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР