Повечето индустрии изпращат тежка година, изпълнена с трудности и загуби.

...
Повечето индустрии изпращат тежка година, изпълнена с трудности и загуби.
Коментари Харесай

Инфографика: Най-големите технологични сделки през 2020 година

Повечето промишлености изпращат тежка година, изпълнена с компликации и загуби. Изключение прави софтуерната, която е в разцвета си повече от всеки път.

След мощния удар на COVID-19 през март фирмите в бранша започнаха да означават стремителен растеж на потребителите и приходите, защото мнозина останаха приковани зад стените на домовете си поради въведените от държавните управления ограничавания.

Така през 2020 година софтуерните колоси се възползваха от опцията да развият бизнеса си с огромни сливания и придобивания след спокойната 2019-а, когато софтуерната капиталова интензивност спадна, пишат от Visual Capitalist.

От платформата показват инфографика с най-големите покупко-продажби на стойност над 1 милиарда $ употребявайки данни от Computerworld.

Най-скъпата облага е на един от огромните разработчици на графични системи Nvidia. Компанията насочи оферта за придобиване на английският дизайнер на чипове Arm от японския софтуерен конгломерат SoftBank за 40 милиарда $. Сделката обаче към момента не е получила утвърждение от регулаторите на няколко страни, от които зависи дали тя ще се реализира. Междувременно AMD се снабди с доставчика на програмируеми логичен устройства Xilinx против 35 милиарда $, а софтуерната компания за облачни услуги Salesforce заплати 27.7 милиарда $ за приложението за бизнес връзка Slack.

Ето кои са останалите огромни покупко-продажби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР