Повечето хора приемат почистването на ушите от ушната кал не

...
Повечето хора приемат почистването на ушите от ушната кал не
Коментари Харесай

Не трябва да чистим ушната кал

Повечето хора одобряват почистването на ушите от ушната тиня освен като въпрос на персонална хигиена, само че и като здравословно деяние, което предотвратява развиването на възпаления. Но съгласно американската академия по отоларингология това е изцяло неправилно. В тяхното управление се твърди напълно ясно, че “Ушна тиня, която не провокира някакви признаци и не блокира ушния канал, не би трябвало да се почиства ”.

Това значи, че би трябвало да забравим за приятния обред по пъхане на памучни клечки в ушите си и за спорадичните промивки на ушите с чиста вода или с минерални соли. Според доктор Вон от асоциацията клечките за разчистване на уши са прекомерно огромни и прекомерно тъпи с цел да изгребат калта от ушите ви. “Всичко, което действително може да извършите с тях, е да набутате калта още по-навътре ”, изяснява той.

Освен всичко останало не би трябвало да забравяме, че ушната тиня се намира там, където е заради значима причина. Тя оказва помощ да се спрат нечистотия и прахуляк от нахлуване в ушния канал и постигане на вътрешното ухо.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР