Повечето хора обичат да подслаждат или да смесват кафето си.

...
Повечето хора обичат да подслаждат или да смесват кафето си.
Коментари Харесай

Една лъжичка от тази подправка в кафето и килограмите се топят

Повечето хора обичат да подслаждат или да смесват кафето си. Има и хора, които го избират чисто. Съставките, които се употребяват, с цел да оправят усета му неведнъж са мляко, сметана и захар. Но множеството хора не знаят, че в случай че пият кофеиновото прелъщение с канела, тя освен, че ще усъвършенства усета му, а и ще подейства здравословно на организма. Чрез канелата кафето придобива страховит усет, а нейните изгоди за здравето са многочислени. Затова е целесъобразно да я прибавяте към кафето си, вместо да вземем за пример да ползвате елементарната захар. Ето всички изгоди от канелата:

Държи равнището на кръвната захар в норма

Кръвната захар е значима за всеки човек и е добре тя да бъде в нормата. За да нямате проблеми със захарта, канелата е вашето решение. Тя е отличен сурогат на елементарната захар, като една лъжичка канела е съвършена композиция към кафенцето. Тя е сладка на усет и може да подслади всяка една напитка даже по-добре и от захарта. Изследвания потвърждават, че канелата контролира равнището на кръвната захар, като покачва чувствителността към инсулина.

Канелата е превъзходен асистент при събаряне на килограми

Може би се чудите по какъв начин една щипка канела в кафето може да води до намаляване? Отговорът е доста елементарен. Канелата засища и по този метод вие не сте толкоз гладни след използването ѝ. Това води до изразходване на по-малко количество храна, а от там и до загуба на килограми.

Оказва ползотворно въздействие при простуда, грип и други вируси

Канелата е известна с нейните противовирусни качества. С нейните антебактериални свойства, тя облекчава недоволствата и страданията и ускорява имунния отговор. Ако човек е настинал или страда от някакво грипно или вирусно заболяване, канелата е съвършен асистент той да го изкара по-леко и безболезнено.

Подсилва и усъвършенства сърдечната функционалност

Учените са безапелационни, че след банкет на малко канела, сърцето е доста по-здраво и рискът от сърдечни удари, аритмии и други болести понижава доста. Но никога не би трябвало да се предозира с кафето, тъй като то единствено по себе си не е потребно за сърцето.

Канелата е богата на антиоксиданти

Самото кафе съдържа много антиоксиданти, а канелата усилва равнището им. Антиоксидантите парират дейните свободни радикали, което работи пречистващо на целия организъм.

Като резюме е добре да призовем всички хора да заобикалят захарта и да я заместят с канела. Тя е ароматна, сладка и вкусна и по нещо не отстъпва на елементарната захар. Дори е в пъти по-добра и потребна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР