Повечето хора не се замислят задълбочено как учат. Смята се,

...
Повечето хора не се замислят задълбочено как учат. Смята се,
Коментари Харесай

5 техники за учене на истински умните хора

Повечето хора не се замислят задълбочено по какъв начин учат. Смята се, че в най-общ проект ученето е нещо естествено. Слушаш някой различен в диалог или в лекция и просто „ попиваш ” това, което споделя. Нали? Ами, не в действителност, пишe Кевин Даум в Inc.com. Според него колкото повече остаряваме, толкоз по-трудно ни е да запаметяваме информация и да усвояваме умения. Вероятно ще се съгласите. 

Колкото повече пълним мозъка си с обстоятелства, данни и опит, толкоз по-малко място остава в него за нови хрумвания и мисли. Дори да се считаме за човек, подготвен да се учи до момента в който е жив, колкото повече работим, толкоз по-трудно ни става да останем с безсънен разум, отворени към всичко ново. 

Тук следват няколко метода, които създателят употребява, с цел да резервира сетивата си жадни за познания. Те са 5 техники за учене на същински умните хора.

1. Приглушете вътрешния си глас.  Знаете за кой глас става дума- за мисълта ви. Тази, която чувате да прави мнения, когато слушате някого. Това е гласът, който изрича без глас вътрешното ви мнение. Много е елементарно да стартираме да му обръщаме внимание повече от на самия говорещ. Той обаче постоянно ни стопира да се заслушаме намерено в някаква потребна информация. Може да ви накара да се изключите още преди да сте чули най-важното. Затова се фокусирайте по-малко върху това, което мозъкът ви има да каже, и повече върху говорещия. Може да се изненадате. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР