Повечето хора не харесват дъждовните дни, но е хубава да

...
Повечето хора не харесват дъждовните дни, но е хубава да
Коментари Харесай

Идея за уикенда: Разходка до изумително красив водопад СНИМКИ

Повечето хора не харесват дъждовните дни, само че е хубава да се сетят, че след тях могат да се насладят на гледката на някой водопад в цялостната му хубост.

Сезонът на водопадите се задава и това сме ви приготвили идеалната дестинация в тази тенденция. Става дума за изумителният водопад Зелени вир и Ябланишкото ждрело. Разбира се, в случай че времето е намръщено, можете да запазите концепцията за по-подходящ миг.

Пътеката стартира от село Банкя (не град, а село.. в Трънско).

Има два метода към ждрелото. Първият е преди самото село Банкя – вдясно от шосето, в частта, където стартира спускането по асфалтовия път към селото. Вторият метод към пътеката е от самото село. Като влезете в него, незабавно след завода за бутилиране би трябвало да завиете надясно и да се насочите към крайните къщи. От там стартира екопътеката.

От покрайнините на село Банкя до самото ждрело се върви към 30 минути. Пътеката е лека и приятна в тази част, минава през гора и се спуска гладко надолу към реката. Там при реката я трансферира по дървен мост, с цел да стигне малко по-късно до самото ждрело на река Ябланица.

Тук стартират да се редят една след друга невероятни гледки – тесни и високи скали, вирове, пътеката кривва и около дребна пещера. Има и сложни сектори.

От началото на ждрелото до водопад Зелени вир се стига за към 25 минути.

А водападът, въпреки и не доста висок, несъмнено ще ви омае с хубостта си.

Снимки: Анна Карковска









 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР