Повечето българи продължават да не харесват властта си и да

...
Повечето българи продължават да не харесват властта си и да
Коментари Харесай

Галъп: Българите подкрепят протестите и искат промяна, но не и предсрочни избори

Повечето българи не престават да не харесват властта си и да желаят смяна, само че не държат на предварителни избори. Това сочат данни от телефонен сондаж на " Галъп интернешънъл ", извършен сред 22 и 24 юли измежду 800 души.

59% от интервюираните не престават да поддържат митингите в страната, а 34% не ги утвърждават. Останалите се двоумят. " Данните отразяват и нормалното у нас отношение към властта, само че и подсказват, че протестният капацитет е висок и остава сензитивен ", считат от " Галъп ".

В същото време 58 на 100 считат, че митингите няма да изпълнят нито една от задачите си, а 25% - че ще изпълнят и двете цели, които са оставка на премиера и на основния прокурор. Само 6% пък имат вяра, че може да има единствено оставка на държавното управление. Най-малък е делът на хората, които считат, че единствено основният прокурор ще подаде оставка - 3%.

Появилата се концепция за оставка на Руен Радев също не звучи реалистично за болшинството - 63% не я споделят, а 29% я поддържат. Останалите се двоумят.

Резултатите от изследването демонстрират, че 54% не желаят предварителни избори, а 42% – желаят. " Остава в действие констатацията и от предходни проучвания в тежки политически обстановки – обществото явно желае смяна, само че съответната вероятност за предварителни избори по-скоро отблъсква. Вероятно това се дължи и на близостта на постоянните избори, и на летния интервал, и на чувството за липса на нова, отчетлива, опция ", показват от " Галъп ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР