Повече самолети ще кацат целогодишно на летище Варна след като

...
Повече самолети ще кацат целогодишно на летище Варна след като
Коментари Харесай

Летище Варна стартира нискотарифни полети до Брюксел

Повече самолети ще кацат целогодишно на летище Варна откакто Ryanair откри нова въздушна линия Варна-Брюксел Шарлероа. Полетите ще се извършват два пъти седмично, в четвъртък и неделя.

Първият полет от Брюксел бе сбъднат неделя по здрач, а пасажерите бяха посрещнати с призрачна музика и страховити костюми по случай наближаващия празник на Вси Светии. Пристигащите и заминаващите пасажери също имаха опцията да се почерпят с вкусни сладки. 
Новият маршрут ще обезпечи 35 000 пасажери годишно на летище Варна, третото летище, което Ryanair обслужва в България. Линията ще бъде оперирана със аероплан Boeing 737-800, с дълготрайност на полетите от към 3 часа.  
По мотив на новия маршрут, Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на Фрапорт Туин Стар, оператор на летище Варна, показа: "Стремим се да развиваме морските летища по този начин, че повече самолети да кацат целогодишно и през днешния ден честваме огромните ни старания да притеглим Ryanair към Черноморското крайбрежие и затова първото им кацане във Варна. Също по този начин сме извънредно щастливи от идното им влизане в Бургас, което бе оповестено порано този месец и ще стартира от март 2018 година с нова непрекъсната база и 11 нови дестинации. 
"Нашият маршрут Брюксел Шарлероа е идеалният избор както за клиентите които пътуват по работа по този начин и за тези които пътуват за наслаждение. Ние се надяваме да увеличим маршрутите, трафика и работните места във Варна през идващите месеци и години ", добави Олга Палонка, шеф на продажбите и маркетинга на Ryanair. 
Пътникопотокът на двете морски летища се е нараснал и тази година. До края на месец септември на летищата Бургас и Варна са обслужени надлежно 2,9 и 1,7 милиона пасажера, което е нарастване по отношение на първите девет месеца на миналата година надлежно с 3% и 12%. Очакванията на летище Варна са до края на годината растежът за летището да се усили до към 15%. 
През зимния сезон, Летище Варна ще поддържа полети до следните дестинации: София, Виена, Истанбул, Москва, Дортмунд, Мюнхен Меминген, Милан Бергамо, Ларнака, Лондон Лутън, Тел Авив, Айндховен и Брюксел Шарлероа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР