Повече са пренощувалите чужденци и българи в цялата страна през

...
Повече са пренощувалите чужденци и българи в цялата страна през
Коментари Харесай

Приходите от нощувки на български туристи нарастват

Повече са пренощувалите чужденци и българи в цялата страна през предходната година спрямо 2018-а. Това демонстрират систематизирани данни за декември, показани от Националния статистически институт. А нарастването е с 5 %.

Над 1.521 милиарда лв. са приходите за туризма от нощувки в местата за настаняване с 10 и повече кревати в цялата страна през предходната година. Сумата нараства с 4.5% по отношение на 2018-а. Постъпленията от български жители се усилват със значимите 14.6 на 100 и доближават над 424.69 млн. лв., което е една добра наклонност. Приходите от нощувките на чужденци обаче са над два пъти повече - 1.10 милиарда лева, отчитайки растеж от 1.1 на 100.

През декември общо нощувките в местата за настаняване с 10 и повече кревати нарастват със 7.2% по отношение на същия месец на 2018-а. За последния месец на предходната година преспиванията в местата за настаняване с 4 и 5 звезди се усилват с 11% на годишна база, като в тях са повече от половината от осъществените нощувки на чужденци и българи. За последния месец на 2019-а приходите от нощувки във всички места за настаняване с 10 и повече кревати са 52.228 млн. лв., като нарастват с 8.1%, а постъпленията в 4 и 5-звездните хотели се усилват с 8.5% спрямо декември 2018 година.

Резултатите демонстрират стабилно развиване на българския туризъм, без значение от провокациите и компликациите през предходната година. Министърът на туризма Николина Ангелкова дефинира като позитивна наклонността за значимо нарастване на приходите от нощувки на български туристи в местата за настаняване с 10 и повече кревати, както и регистрираният за декември от Национален статистически институт сериозен растеж на търсене на висококатегорийни места за настаняване у нас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР