Повече пожари във Варненско отчитат от Регионалната служба по пожарна

...
Повече пожари във Варненско отчитат от Регионалната служба по пожарна
Коментари Харесай

Повече пожари във Варненско

Повече пожари във Варненско регистрират от Регионалната работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията. От началото на тази година са регистрирани 3564 катастрофи, което е с 1050 повече по отношение на същия интервал на предходната година, заяви началникът на службата комисар Тихомир Тотев във връзка почналата Седмица на пожарната сигурност.

Най-голямо е нарастването на запалванията на сухи треви. Тази година тези случаи са с близо 500 повече спрямо предходната. Причината е сушата в района.

Шестима души са починали при огнени произшествия в региона от началото на годината, колкото и през предходната. С повече от 100 са се нараснали пожарите с материални загуби.

Регионалната работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията е обезпечена с противопожарни коли. Сред новите придобивки през последната година са нови гаражни порти на варненскатаслужба, уточни комисар Тотев.

До18 септември продължава обичайна Седмица на пожарната сигурност, както ичестването на професионалния празник на пожарникарите на 14 септември. Mероприятиятасанасочени към повишение културата и информираността на популацията в региона на противопожарната отбрана и издигане престижа на специалността и доверието на хората.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР