Повече пари за отопление и възможност за използване на собствените

...
Повече пари за отопление и възможност за използване на собствените
Коментари Харесай

Общините посрещат зимата с тревога за отоплението

Повече пари за отопление и опция за потребление на личните бюджети, желае Сдружението на общините. Причината за това е отсъствието на държавен бюджет и несигурността на прага на зимния сезон.

Това съобщи в студиото на Euronews Bulgaria кметът на Троян и заместник-председател на Сдружението на общините Донка Михайлова.

Общините упорстват да получат и 15% повече средства за зимно поддържане на пътищата, както и % еднакъв на растежа на инфлацията, за нарастване на заплатите на общинската администрация.

Над 250% са нарастнали сметките за горивата в обособените общини. В най-тежка обстановка са общините, които напълно се отопляват на газ. Това са 75 български общини, които нямат друга опция. Те не получават никаква отплата за растежа на горивото.
Тревогата с разноските за отопление е на всички места – като се почне от дървата за дребните селски учебни заведения, като се мине през пелетите и електрическата енергия, цените на храните, които въздействат доста съществено върху разноските в детска млечна кухня, домакински обществен патронаж, детските градини. Всичко това е на плещите на кмета и ние би трябвало да намерим решение евентуално в неявяване на държавен бюджет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР