Повече от £300 милиона пари на данъкоплатците, похарчени от правителството

...
Повече от £300 милиона пари на данъкоплатците, похарчени от правителството
Коментари Харесай

Над 300 милиона паунда от парите на данъкоплатците, похарчени от правителството за Covid VIP лента, са „изгубени или липсват“

Повече от £300 милиона пари на данъкоплатците, изхарчени от държавното управление за „ VIP лента “ Covid контракти евентуално са били изгубени, откакто участващите компании затвориха вратите си, може да разкрие Mirror.

Фирмите, които са сключили солидни пандемични контракти, към този момент са спрели да търгуват, което значи, че стотици милиони лири, изхарчени за неизползваеми ЛПС, евентуално в никакъв случай няма да бъдат възобновени.

Проектът за положително право откри, че 14% от 51 компании, които са сключили многомилионни контракти през 2020 година посредством така наречен VIP Lane, към този момент не търгуват. Тези седем компании завоюваха над £611 милиона в държавни контракти за доставка на ЛПС. Най-малко 336 милиона паунда – повече от половината от тази сума – бяха за съоръжение, което се смята за неизползваемо в изискванията на NHS. Но три от тези компании към този момент са прекъснати, а други четири са в разпродажба, което прави малко евентуално парите да бъдат възобновени за данъкоплатеца.

Това не включва PPE Medpro – компа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР