Повече от стотина палестински демонстранти влязоха в сблъсъци с израелските

...
Повече от стотина палестински демонстранти влязоха в сблъсъци с израелските
Коментари Харесай

Нови сблъсъци между палестинци и израелски военни

Повече от стотина палестински стачкуващи влязоха в конфликти с израелските сили северно от столицата на палестинската автономност – град Рамала, оповестява вестник The Jerusalem Post, представен от организация " Фокус ".
От редакцията прецизират, че израелските граничари са употребявали сълзотворен газ и булдозер по време на конфликтите, до които се стигна след офанзивата от четвъртък, при която починаха двама израелски военнослужещи.
Демонстрантите са блокирали път, като са запалили гуми и боклуци, и са почнали да хвърлят камъни против представителите на Израелските отбранителни сили. От Министерството на здравеопазването в Рамала оповестиха за един умрял стачкуващ, погубен от пукотевица от израелските военни.
Изданието напомня, че от март насам палестинците провеждат демонстрации всеки петък. Общият брой на жертвите, починали при митингите край оградата на Ивицата Газа, доближи до 75.
Ден по-рано The Jerusalem Post заяви за „ унищожителен терористичен атентат “ на Западния бряг, вследствие на който починаха двама военнослужещи в Израелските отбранителни сили, а други двама са съществено ранени.
Атаката бе осъществена от палестинец, който е слязъл от транспортно средство и е разкрил пукотевица. След това той избяга от мястото на произшествието. Израелската войска започва неотложно издирването му. Уточнено бе, че автомобилът му е бил открит край Рамала, столицата на Палестинската автономност.
Гиват Асаф, мястото на офанзивата, е главно кръстовище, ситуирано на два километра южно от селището Офра на Западния бряг, където е неделя при нахлуване бяха ранени седем души – бойци на 20-годишна възраст.
След офанзивата израелската войска затвори достъпа до Рамала и изпрати подкрепления в региона, разясни представител на армията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР