Повече от половината от жителите на Германия, на фона на

...
Повече от половината от жителите на Германия, на фона на
Коментари Харесай

57% от германците искат нови избори и смяна на властта

Повече от половината от жителите на Германия, на фона на неуспеха на ръководещата коалиция, формирана от Социалдемократическата партия на Германия (ГСДП), Зелените и Свободната демократическа партия (СвДП), на районните избори в Бавария и Хесен, поддържат нови избори на федерално равнище и преустановяване на ръководството на сегашната коалиция, сочат резултатите от социологическо изследване, извършено от социологическия институт Инса по поръчка на вестник " Билд ".

Резултатите демонстрират, че жителите на Германия всеобщо се отвръщат от ръководещите партии. По-конкретно, 57% от интервюираните желаят предварително преустановяване на ръководството на обединението. По-малко от една трета (31%) желаят федералното държавно управление да продължи работата си. Други 12 % не са дали информация.

Дори болшинството от последователите на СвДП (53%) поддържат предварителни избори - макар че тогава СвДП ще би трябвало да се тормози за завръщането си в Бундестага. Рейтингът на известност на либералите сега е едвам 6 %. На федералните избори през 2021 година той доближаваше 11,5 %. От всички партии единствено гласоподавателите на ГСДП (67%) и Зелените (75%) желаят немското държавно управление да продължи работата си в този състав.

Най-голямо неодобрение у жителите провокира миграционната политика на немското държавно управление. Затова 59% от интервюираните биха желали да се промени курсът на политиката по този въпрос. Германците са недоволни и от жилищната политика (52%), енергийната политика, пенсионното и общественото обезпечаване (по 49%). Не по-малко от 41% биха желали да трансформират курса на политиката в региона на опазването на климата.

Жителите на Германия са недоволни и от държавния уред, изключително от министърката на вътрешните работи Нанси Фезер(ГСДП), която дава отговор за миграцията. По-специално, 58% от интервюираните са срещу оставането на Фезер на нейния пост. Само 19% желаят министърката да продължи да работи. Дори измежду личните си гласоподаватели от ГСДП Фезер към този момент не се употребява с безапелационна поддръжка. Само 40 % от последователите на социалдемократите са за това вътрешната министърка да резервира поста си, същият брой са срещу.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР