Повече от половин милион перални машини, произведени от Whirlpool, трябва

...
Повече от половин милион перални машини, произведени от Whirlpool, трябва
Коментари Харесай

Сигнал за опасни перални

Повече от половин милион перални машини, създадени от Whirlpool, би трябвало да бъдат изтеглени от домовете, оповестиха от компанията. Неизправната система за заключване на порти в марките на Hotpoint и Indesit благосъстоятелност на Whirlpool основава риск от пожар вследствие на прегряване. Засегнати 519 000 перални машини продавани в интервала от 2014 до 2018 година Предупреждението се прави в резултат на редица случаи на запалване и заради опасения за сигурността на потребителите. От компанията поучават притежателите на засегнатите модели да изключат машината си, до момента в който тя не бъде заменена, означават от " Активни консуматори ".

Проблем и със сушилните Whirlpool

Това не е първият случай с рискови уреди, които компанията изтегля от пазара. През ноември 2015 година Whirlpool започва по този начин наречената " трансформация " - скица за коригиране на рискови машини. Досега тя е модифицирала 1,7 милиона машини от 5,3 милиона броя, създадени сред април 2004 година и септември 2015 година Изминаха четири години, откогато за първи път породиха опасения по отношение на сигурността на машините. Установена е нередовност, явно породена от непотребния пух, влизащ в контакт с нагревателния детайл.

От Whirlpool споделят, че 65 000 машини са били сменени или модифицирани след оповестяването на казуса. По същото време от компанията обявиха, че сред 500 000 и 800 000 евентуално рискови сушилни към момента могат да бъдат в домовете на хората.

Засегнати ли са българските консуматори?

Няма гаранция, че български консуматори не са закупували от рисковите перални и сушилни машини, поучават от " Активни консуматори ".

Какво да предприемете? Първо изключете зареждането и не използвайте уреда, до момента в който не бъде заменен или модифициран. Ако смятате, че може да имате машина от някоя от тези марки, би трябвало да въведете номера на модела, който е изписан на стикера, залепен на машината. За да ревизирате, дали вашата перална машина е измежду засегнатите партиди посетете:

https://washingmachinerecall.whirlpool.co.uk/

Проверка за вашия модел сушилня можете да извършите на адреси:

https://safety.indesit.eu/match.jsp?lang=bg и https://safety.hotpoint.eu/match.jsp?lang=bg.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР