Повече от една трета от населението на Афганистан ще се

...
Повече от една трета от населението на Афганистан ще се
Коментари Харесай

ООН предупреждава за страховит глад в Афганистан, Тръмп вижда хиляди американски заложници

Повече от една трета от популацията на Афганистан ще се сблъска с апетит, счита изпълнителният шеф на Световната стратегия на Организация на обединените нации за храните Дейвид Бийзли. Той назова обстановката в Афганистан " пъкъл на земята ". Към момента най-малко 14 милиона души не могат да обезпечат прехраната за себе си и фамилиите си всеки ден, сочи отчет на Организация на обединените нации, представен от БГНЕС.

" Бурята, породена от талибаните, ще е единствено добавка към всичко, породено от сушата, споровете, влошеното икономическо положение, а и от пандемията от КОВИД ", сподели Бийзли. Той прикани политическите водачи " да работят бързо ", като означи, че с цел да се предотврати филантропична злополука в страната, организацията ще се нуждае от най-малко 200 милиона $ незабавно до септември.
 Афганистанска журналистка: Талибаните лъжат, не би трябвало да им се има вяра Афганистанска журналистка: Талибаните лъжат, не би трябвало да им се има вяра
Афганистанската писателка и активистка за цивилен права Надя Гулам алармира, че режимът на талибаните в Афганистан става все по-ж...

Ако парите не бъдат обезпечени, обстановката в Афганистан ще се усложни, тъй като храната, предопределена за жителите на страната, ще стартира да се изчерпва идващия месец, а броят на хората, които ще се нуждаят от филантропична помощ, ще се удвои.

Още през март Организация на обединените нации разгласява отчет, съгласно който Афганистан беше измежду 20-те страни, изправени пред изострен дефицит на храна, и в потребност от незабавна помощ.

Масло в огъня наля и някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп твърди, че талибаните държат хиляди американци като заложници в Афганистан.

" Как смее Байдън да принуди нашите военни да избягат от бойното поле в Афганистан и да дезертират в обстановка, в която хиляди американци са държани като заложници? Афганистан и Кабул бяха твърдо под нашия надзор единствено с 2500 бойци ", се споделя в изказване на Тръмп.
 Канада е подготвена да остави войската си в Афганистан Канада е подготвена да остави войската си в Афганистан
Канада съобщи подготвеност войската й да остане в Афганистан и след 31-ви август - крайният период за евакуиране на всички задгранични войски...

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще рапортува през днешния ден, 25 август, какъв брой американци са евакуирани от Афганистан и какъв брой остават там, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. Байдън сподели, че Съединени американски щати са помогнали за евакуацията на повече от 70 000 души от Кабул от 14 август насам. Пентагонът посочи, че измежду тях има повече от 4000 американски жители и членовете на техните фамилии.

Междувременно, талибаните не разрешиха износа на долари и исторически полезности и монументи от страната. Изявление за това беше оповестено в профила на придвижването в Twitter. В известието се акцентира още, че в случай че у някого бъдат открити такива движимости, те ще бъдат иззети, а притежателя му ще бъде осъден в сходство със закона.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР