Повече от две години след началото на пандемията Северна Корея

...
Повече от две години след началото на пандемията Северна Корея
Коментари Харесай

Северна Корея обяви първи взрив на COVID-19, Ким наложи национален локдаун |

Повече от две години след началото на пандемията Северна Корея разгласи първия гърмеж на инфектирани от  COVID-19, оповестяват международните новинарски организации. 

Наложен е народен локдаун от през днешния ден. Движението е спряно. Това се случва по искане на водача Ким Чен-ун, който изиска цялостно блокиране на градовете и окръзите и съобщи, че работните места би трябвало да бъдат изолирани по звена, с цел да се блокира разпространяването на вируса, заяви Корейската централна телеграфна организация (KCNA).

Вариантът Омикран е открит в Пхенян, само че броят на позитивните проби не се прецизира, написа Би Би Си.

Първите случаи се афишират, откакто повече от две години Пхенян се придържаше към тезата, че се оправя чудесно с вируса, който се популяризира съвсем на всички места по света. Сега водачът на Корейската народнодемократична република Ким Чен-ун дава обещание да преодолее " непредвидената рецесия ". За задачата се вкарва строга система за карантина. 

" Целта беше да се отстрани коренът в най-кратък период ", е декларирал водачът на изключително съвещание. Върховният водач " ни увери, че с помощта на високата политическа разсъдливост на популацията със сигурност ще преодолеем изключителната обстановка и ще успеем с плана за изключителна карантина ", добавя КЦТА.

Страната има неприятна здравна система и се счита, че 25-милионното ù население е най-вече неимунизирано. Експерти, представени от АП, настояват, че с рядкото си самопризнание за зараза Северна Корея може би търси външна помощ. Те считат, че вирусът от дълго време е в страната.

Северна Корея отхвърли да ползва стратегия за имунизиране с COVID-19 и отхвърли предложенията на интернационалната общественост за доставка на милиони дози с ваксини.

Основният метод на Северна Корея да се бори с COVID-19 бе да запечата външните си граници - тя беше една от първите страни, които направиха това през януари 2020 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР