Повече от два часа и половина продължи заседанието на Апелативния

...
Повече от два часа и половина продължи заседанието на Апелативния
Коментари Харесай

Утре става ясно дали руснака, изгорил паспорта си на протест ще бъде екстрадиран -

Повече от два часа и половина продължи съвещанието на Апелативния съд във Варна по поисканата от Руската федерация (РФ) екстрадиция на Алексей Алчин, който изгори паспорта си на митинг против войната в Украйна на 26 февруари. Първоинстанционният съд във Варна утвърди връщането на Алчин в родината му на 8 август.

Решението на съда ще бъде оповестено на 25 август.

За разлика от предходната инстанция, апелативните магистрати разпита и двама очевидци - съветски жители, които живеят у нас, касаещи политическите възгледи на Алексей Алчин, несъгласието му с формалната Кремълска позиция и помощта му за украинските бежанци.

Съдебният състав събра доказателства и по своя самодейност, изисквайки превод на резултатите от 81-то пленарно съвещание на Комитета за оперативно деяние на конвенциите в региона на съдействието по наказателноправни въпроси на Съвета на Европа и насочи молба към Българския Хелзинкски комитет (БКХ) за отчет за положението на човешките права и съблюдаване върховенството на правото, в това число на правата на лицата в наказателното произвеждане и в местата за отнемане от независимост за 2021/2022 година

Няма предоставени съответни гаранции от страна на Руската федерация, че правата и достолепието на Алчин, който от пет години живее в България, ще бъдат предпазени и, че той няма да бъде преследван по политически аргументи, гласят причините на отбраната му. Като доводи бяха посочени още излизането на Русия от Съвета на Европа и денонсирането от нея на Конвенцията за правата на индивида.

По данни към 2021 година има към 17 000 тъжби на съветски жители и организации против РФ в Европейския съд по правата на индивида, показват юристите на Алексей Алчин.

Според настояването за екстрадиция от съветската страна, той е упрекнат в родината си за невнесен Данък добавена стойност за 282 млн. рубли от компанията му, закрита в края на 2015 година В същото време Алчин разполага с две информации, че не няма данъчни отговорности в родината си.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР